Armenian Twinning-hanke käyntiin Jerevanissa 1.10.2014

Korkeakoulutus Matti Kajaste

 

Armenia-1

 

Kuvassa vasemmalta Junior Project Leader Michael Schlicht, First Deputy Minister of Economy Garegin Melkonyan, Deputy Minister of Education and Science Karine Harutyunyan, Head of EU Delegation in Armenia Ambassador Traian Hristea, Ambassador of Finland in Armenia Christer Michelsson, Ambassador of Germany in Armenia Reiner Morell, Project Leader Helka Kekäläinen ja Resident Twinning Advisor Karl Holm.

 

Resident Twinning Advisor (RTA) Karl Holm saattoi huokaista helpotuksesta, kun Armeniaan suuntautuvan korkeakoulutuksen kehittämishankkeen avajaiset oli saatu vietyä tyylikkäästi läpi.

– Paikalla oli noin 80 eri sidosryhmien edustajaa ja media näkyvyyttä tuli mukavasti, Holm kertoo. Projektin assistentin Fenya Yepremyanin nettihaun mukaan ainakin 7 paikallista mediaa uutisoi avajaisista. Projektin toisena paikallisena assistenttina työskentelee Hasmik Simonyan, joka on paljasjalkainen jerevanilainen.

Hankkeen suomalainen johtaja Helka Kekäläinen vierailee Jerevanissa ohjausryhmän kokouksissa kolmen kuukauden välein koko projektin kaksivuotisen keston ajan.

– Eniten avajaisissa jännitti Learning Cafen onnistuminen, koska osallistavat menetelmät eivät ole arkipäivää täällä Kaukasuksella, Kekäläinen sanoo. – Onneksi houkuttelimme saksalaiset partnerimme mukaan moderoimaan keskusteluryhmiä, koska myös he olivat lopuksi hyvin tyytyväisiä syntyneisiin keskusteluyhteyksiin armenialaisten sidosryhmien kanssa.

Projektin ensimmäiset asiantuntijavierailut alkavat marraskuun puolessa välissä. Silloin aiheena on Armenian korkeakoululainsäädännön yhteensopivuus Bologna-prosessin vaatimusten kanssa.  Kevään kuluessa laadunvarmistustoimisto ANQA:n ja korkeakoulujen henkilöstö osallistuu projektin lukuisiin seminaareihin ja työpajoihin.

Armenia-2

Karl Holm hioo yksityiskohtia EU:n edustajan Traian Hristean kanssa.

Twinning-logo EU-logo

Sulje