Helka Kekäläinen jatkaa ENQAn varapuheenjohtajana

Korkeakoulutus Matti Kajaste

Helka Kekalainen

Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen korkeakoulujen arviointiyksikön päällikkö Helka Kekäläinen on valittu jo viidennen kerran Eurooppalaisen laadunvarmistusorganisaatioiden järjestön ENQAn hallituksen varapuheenjohtajaksi. Puheenjohtajana jatkaa Padraig Walsh Irlannin IQQ:sta ja uutena toisena varapuheenjohtajana Christoph Grolimund Sveitsin OAQ:sta.

–          Tulevan vuoden aikana ENQA laatii uutta strategiaa vuosille 2016-2020, varapuheenjohtaja Helka Kekäläinen kertoo. – ENQA on korkeakoulutuksen arviointitoimijoiden jäsenjärjestö, jonka tavoite on olla tärkein yhteistyökumppani ja asiantuntija korkeakoulutuksen laatuasioissa Euroopan tasolla.

–          Uutena asiana on ollut esillä rajat ylittävä korkeakoulutus ja arviointitoiminta. Niihin on tulossa uusia laatukäytäntöjä ja suosituksia, Kekäläinen sanoo. –Karvin kansainvälisenä toimijana on tärkeää olla uusien linjausten muotoilussa mukana.

Korkeakoulujen arviointiyksikkö hyväksyttiin jo kesällä jatkamaan Karvin edeltäjän, Korkeakoulujen arviointineuvoston täysjäsenyyttä ENQAssa aina vuoteen 2016 asti. Silloin edessä on uusi ulkoinen arviointi, jolla täysjäsenyys jälleen uusitaan. Samalla haetaan jatkoa listaukseen luotettavien eurooppalaisten korkeakoulutuksen arviointiyksiköiden rekisterissä EQAR:ssa.

Sulje