Karvin Twinning-menestys jatkuu Azerbaidzhanissa

Korkeakoulutus Matti Kajaste

Baku

Azerbaidzhanin öljyllä hankittu vauraus näkyy Bakun katukuvassa monumentaalirakennuksina, kuten vanhan kaupungin taustalla häämöttävät lieskatornit. Kuva: Helka Kekäläinen

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) voitti tarjouskilpailun Azerbaidzhaniin suuntautuvasta korkeakoulutuksen kehittämishankkeesta yhdessä virolaisten kollegoiden kanssa. Hankkeen tavoitteena on tukea Azerbaidzhanin korkeakoulutuksen kehittämistä eurooppalaisen korkeakoulutusalueen mukaiseksi.

– Suomalaisvirolainen (FINEST) konsortio kilpaili hankkeesta Liettua-Itävalta ja Ranska-Espanja konsortioiden kanssa. Kreikka oli jättänyt itsenäisen tarjouksen. Tarjoukset esiteltiin Bakussa valintalautakunnalle, joka päätyi myöntämään 1,3 miljoonan euron hankkeen FINEST- ryhmälle, projektin suomalainen johtaja Helka Kekäläinen kertoo. – Hankkeen virolainen johtaja, Suomea estoitta ylistänyt, Heli Mattisen vitsaili esittelytilaisuudessa valintalautakunnalle, että huomaattehan ryhmämme olevan hienoin – FINEST.

Kevään 2015 aikana laaditaan yhteistyössä paikallisten kumppaneiden kanssa yksityiskohtainen projektisuunnitelma koko hankeen 2-vuotisen keston ajaksi. Projekti käynnistyy syksyllä, kun RTA Reijo Aholainen muuttaa Bakuun.

Helka

Heli Mattisen

Reijo Aholainen

 

 

 

 

 

 

 

Twinning-projektin voitokas esittelytiimi Bakussa: Project Leader Helka Kekäläinen, Junior Project Leader Heli Mattisen, Resident Twinning Advisor Reijo Aholainen

 

Twinning-logo               EU-logo

 

Sulje