SuomiAreenalla keskusteltiin koulutuksen tulevaisuudesta

Matti Kajaste

Karvi oli mukana tämän vuoden SuomiAreenan tapahtumissa ja keskusteluissa.

Keskiviikkona 15.7. Puuvillan Puistossa keskusteltiin aiheesta  Uudenlaista yhteistyötä vai tiukempaa työnjakoa – yliopistot ja ammattikorkeakoulut muutoksessa. Tilaisuuden järjestivät yhteistyössä Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto ja Aalto-yliopisto.

Keskustelijoina olivat vasemmalta oikealle johtaja Jari Multisilta, Porin yliopistokeskus, vararehtori Pyykkö Riitta, Turun yliopisto, toimitusjohtaja Jorma Turunen, Teknologiateollisyys ry, Sanni Grahn-Laasonen, opetus- ja kulttuuriministeri, Kokoomus, vararehtori Harri Melin, Tampereen yliopisto ja asiantuntija Hannele Seppälä, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry / Kansallinen koulutuksen arviointineuvosto.

Puuvillan Puisto 15.7.

Karvi järjesti torstaina 16.7. keskustelutilaisuuden Kaupungintalon pihassa aiheesta ”Oppilaita, oppijoita vaiko opetuslapsia? Miksi ja miten arvioida oppimista?”. Keskustelun alkua ennen yleisö pääsi piirtämään ja värittämään. Paikalla olevat oppilaat arvioivat tulokset. Välillä laulettiin opettajien johdolla koululauluja.

Keskustelijoina olivat vasemmalta oikealle erikoistutkija, dosentti Juhani Rautopuro, Karvi, pääsihteeri Kaisa Vähähyyppä, Ylioppilastutkintolautakunta ja toimittaja Marjukka Liitten, Helsingin Sanomat. Keskustelun juonsi rehtori Tapio Huttula Humanistisesta ammattikorkeakoulusta. Huttula toimii myös Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen arviointineuvoston puheenjohtajana.

Tilaisuuden avasi ja päätti johtaja Harri Peltoniemi, Kansallinen koulutuksen arviointikeskus

panelistit

 

Sulje