Suurlähettiläs Christer Michelsson evästi Azerbaidzhaniin lähteviä asiantuntijoita

Mirella Nordblad

Etelä-Kaukasuksen kiertävä Suomen suurlähettiläs Christer Michelsson vieraili Karvin Twinning-hankkeen tiedotustilaisuudessa ja kertoi sekä Suomen ja Azerbaidzhanin että EU:n ja Azerbaidzhanin välisistä suhteista. Yleisön joukossa olivat mukana myös Karvin virolaiset partnerit.

– Asiantuntijoiden on hyvä muistaa, että toimiessaan Twinning-hankkeissa he edustavat myös Euroopan unionia ja toimivat siten laajemmassa kontekstissa kuin vain oman maansa edustajina, Michelsson sanoi.

Suurlähettiläs Michelsson toimii Azerbaidzhanissa, Armeniassa ja Georgiassa.

– Suomi on Azerbaidzhanissa tunnettu korkeasta laadusta, mm. korkeasta teknologiasta, mutta muutama brändi on tuttu jo neuvostoajalta, esim. maitotuotteet. Maiden välinen kauppa on kuitenkin edelleen vähäistä. Suhteet ovat hyvät mutta ohuet, ja Karvin Twinning-hanke tuo niihin tärkeän lisäyksen, Michelsson kiteytti.

Karvin Twinning-hankkeen toteuttaminen alkoi syyskuun alussa, kun hankkeen pysyvä asiantuntija Reijo Aholainen muutti Bakuun kahdeksi vuodeksi. Viralliset avajaiset järjestetään Bakussa marraskuussa, mutta jo sitä ennen ensimmäiset asiantuntijavierailut lähtevät liikkeelle. Hankkeen tavoitteena on lähentää Azerbaidzhanin korkeakoulutusta eurooppalaiseen korkeakoulutusalueeseen.

IMG_7192

kuva: Pihla Hiltunen

EU-logoTwinning-logo

Sulje