Armenialaiset asiantuntijat opintomatkalla Karvissa 16.–20.5.2016

Korkeakoulutus Mirella Nordblad
Helsingin yliopiston pääkirjastoon Kaisa-talossa tutustumassa (vasemmalta) Varduhi Gyulazyan, Ruben Topchyan, Lilit Pipoyan, Hilla Aurén, Ani Mkrtchyan, Robert Sukiasyan, Mafi Saarilammi ja Tatevik Gharibyan.
Helsingin yliopiston pääkirjastoon Kaisa-talossa tutustumassa (vasemmalta) Varduhi Gyulazyan, Ruben Topchyan, Lilit Pipoyan, Hilla Aurén, Ani Mkrtchyan, Robert Sukiasyan, Mafi Saarilammi ja Tatevik Gharibyan.

Karvi vastaanotti korkeakoulutuksen ja laadunvarmistuksen asiantuntijoita Armenian korkeakoulujen arviointitoimisto ANQA:sta sekä Armenian opetus- ja tiedeministeriöstä viikon mittaiselle opintomatkalle Suomeen ja Viroon 16.–20.5. Opintomatka oli osa Karvin kaksivuotista Twinning-hanketta Armeniassa.

Armenialaiset asiantuntijat pääsivät tutustumaan muun muassa laatutyöhön ja oppimisympäristöihin useissa pääkaupunkiseudun korkeakouluissa: Laurea-ammattikorkeakoulussa, Aalto yliopistossa, Helsingin yliopistossa, sekä Taideyliopistossa. Lisäksi ryhmä kävi viikon aikana innostavia keskusteluja opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen yliopistojen (UNIFI), Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston (Arene), Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) ja Suomen opiskelijakuntien (SAMOK) asiantuntijoiden kanssa.

Vierailijat saivat myös johdannon virolaiseen korkeakoulutukseen ja sen arviointiin viettämällä päivän Suomenlahden toisella puolen Karvin sisarorganisaation EKKA:n (Estonian Quality Agency for Higher and Vocational Education) vieraana. Ryhmä vieraili lisäksi Tallinnan yliopistossa tutustuen muun muassa yliopiston organisaation kehittämistyöhön, kansainvälistymiseen ja laatutyöhön.

EU:n rahoittaman Twinning-hankkeen tavoitteena on edistää armenialaisen korkeakoulutuksen intergroitumista eurooppalaiseen korkeakoulutusalueeseen (Empowerment of the Tertiary Level Education of the Republic of Armenia for European Higher Education Area Integration “EHEA”).

Sulje