Perusopetuksen ja lukiokoulutuksen järjestäjien laadunhallinta – julkistusseminaarit AVI-alueilla

Lukiokoulutus, Esi- ja perusopetus Virpi Pietiläinen

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on parhaillaan kiertueella AVI-alueilla esittelemässä perusopetuksen ja lukiokoulutuksen järjestäjien itsearviointi- ja laadunhallintakäytänteet -arvioinnin tuloksia.

Tulevat julkistusseminaarit:

Lapin AVI-alue

Aika:                  Keskiviikko 15.2.2017 klo 12.00–15.30

Paikka:               Valtakatu 2, Rovaniemi

Ohjelma

Pohjois-Suomen AVI-alue

Aika:                   Torstai 16.2.2017 klo 12.00–15.30

Paikka:               Linnankatu 3, Oulu (Sisäänkäynti Oulun tuomiokirkon puoleisesta ovesta.)

Ohjelma

Tilaisuudessa osallistujat saavat

  •  tietoa koko arvioinnin tuloksista ja kyseisen AVI-alueen tuloksista
  •  tietoa ja ideoita itsearvioinnin ja laadunhallinnan kehittämiseen
  •  järjestäjäkohtaisen palautteen

Tilaisuuksiin on ilmoittautunut paikallisia opetuksen ja koulutuksen järjestäjiä. Kiertueen aiemmat julkistusseminaarit on pidetty tammi–helmikuussa Etelä-Suomen, Länsi- ja Sisä-Suomen, Lounais-Suomen sekä Itä-Suomen AVI-alueella.

Tietoa arvioinnista

Karvi arvioi vuonna 2016 opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta perusopetuksen ja lukiokoulutuksen järjestäjien laadunhallinta- ja itsearviointikäytäntei-tä. Kansallinen arviointi toteutettiin itsearviointina: järjestäjät arvioivat omia käytänteitään asteikolla puuttuva–alkava–kehittyvä–edistynyt. Arvioinnin osa-alueita olivat laadunhallinnan ja itsearvioinnin johtaminen, edellytykset, seuranta ja arviointi sekä kehittäminen ja parantaminen.

Arvioinnin mukaan laadunhallinnan ja siihen sisältyvän itsearvioinnin yleistaso on alkava. Reilusti yli puolet (58,7 %) perusopetuksen ja lukiokoulutuksen järjestäjistä on laadunhallinnassaan alkavalla tasolla. Kehittyvällä tasolla on 37,8 % ja puuttuvalla 3,5 % järjestäjistä. Yksikään järjestäjistä ei arvioinut olevansa laadunhallinnassaan edistyneellä tasolla.

Järjestäjät olivat oman arvionsa mukaan onnistuneet parhaiten palaute- ja seurantatiedon hankinnassa, eli itsearvioinnissa, mutta arviointitulosten julkistaminen ja niiden hyödyntäminen toiminnan parantamisessa ja kehittämisessä arvioitiin alkavalle tasolle. Lue koko tiedote

LISÄTIETOJA

arviointineuvos Elina Harjunen, puh. 029 533 5506, elina.harjunen@karvi.fi

Sulje