Arvioinnin avulla tuetaan tasa-arvoa ja osaamista – tutustu tiivistelmäjulkaisuun

Suvi Skantz

Karvi julkaisi toukokuussa usean arvioinnin tuloksia koostavan tietopaketin, jossa on tarkasteltu koulutuksen nykytilaa ja tulevaisuutta eri koulutusasteilla: varhaiskasvatuksessa, esi- ja perusopetuksessa, lukiokoulutuksessa, ammatillisessa koulutuksessa, korkeakoulutuksessa ja vapaassa sivistystyössä.

Tästä tiivistelmäjulkaisusta selviää muun muassa se, että oppilaiden vanhempien koulutustausta, koulutuksen arvostus ja huoltajilta saatavan tuen määrä luovat merkittäviä eroja oppilaiden osaamiseen perusopetuksessa. Lue lisää koulutusjärjestelmän nykytilasta ja tutustu tiivistelmäjulkaisuun tästä.

Toukokuussa käytiin myös keskustelua koulutuksesta Karvin järjestämässä Arviointifoorumissa, jossa käsitellyt aiheet pohjasivat uusimpaan koulutuksen arviointitietoon. Arviointifoorumin puheenvuorot pureutuivat muun muassa tasa-arvoon, hyvinvointiin ja osaamiseen koulutuksessa. Päivän aikana pohdittiin, miten voimme ehkäistä syrjäytymistä ja varmistaa, että suomalainen koulutus on maailman huippua myös tulevaisuudessa.

Arviointifoorumiin osallistui yli 200 koulutuksen parissa työskentelevää henkilöä kuulemaan ajankohtaista arviointitietoa ja keskustelemaan koulutuksesta. Tapahtumassa kuultiin myös opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinosen kommenttipuheenvuoro sekä opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen puheenvuoro suomalaisen koulutusjärjestelmän haasteista ja vahvuuksista.

Katso tallenne Arviointifoorumista ja tutustu tapahtuman sisältöihin tarkemmin tästä.

 

 

 

 

Sulje