Mistä ratkaisuja koulutuksen kehittämiseen? Rohkeat teot keskustelussa Karvin SuomiAreena-paneelissa pe 15.7.2022

Laadukas koulutus on erilaisten oppijoiden oikeus sekä tärkeimpiä yhteiskuntamme tulevaisuuden tekijöitä. Kenen ääni koulutuksen kehittämisessä kuuluu? Millaiset mahdollisuudet meillä kaikilla on vaikuttaa koulutuksen kehittämiseen?

Kehittäminen ei onnistu ilman koulutusorganisaatioiden oman toiminnan tarkastelua, niiden arkeen osallistuvien vaikuttamismahdollisuutta sekä ymmärrystä laadukkaan koulutuksen tekijöistä. Viisaita ratkaisuja suomalaisen koulutuksen kehittämiseksi on onneksi olemassa.

Monipuolinen paneeli ratkaisuja pohtimassa

SuomiAreena keskittyy kesän 2022 teemoissaan yhteiskuntaa juuri nyt puhuttaviin aiheisiin, ja esiin nostetaan rohkeita, yhteiskuntaamme eteenpäin vieviä tekoja.

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) tarttuu rohkeiden ratkaisujen teemaan omassa SuomiAreena-paneelikeskustelussaan ”Hyvä, parempi, paras koulutus! Mistä ratkaisuja koulutuksen kehittämiseen?”. Keskustelu järjestetään perjantaina 15.7.

– Koulutuksen tehtävänä on sekä ylläpitää jatkuvuutta että toisaalta varmistaa 2020-luvun alkuvuosien kaltaisessa murroksessa sivistyksen ja osaamisen uusintaminen muuttuvaan maailmaan. SuomiAreenassa keskustellaan siitä, miten temppu tehdään, sanoo Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Saarikoski, joka on lupautunut mukaan paneeliin.

Aihetta SuomiAreenassa pohtii kuusi asiantuntijaa. Keskustelemassa ovat:

  • arviointiasiantuntija Mira Huusko, Kansallinen koulutuksen arviointikeskus
  • ylijohtaja Petri Lempinen, opetus- ja kulttuuriministeriö
  • professori Riitta Pyykkö, Turun yliopisto
  • rehtori Vesa Saarikoski, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • puheenjohtaja Lukas Virtala, Suomen lukiolaisten liitto
  • erityisasiantuntija Kyösti Värri, Kuntaliitto.

Paneelikeskustelun juontajana toimii Pauliina Ainasoja.

Seuraa lähetystä paikan päällä tai netissä

Hyvä, parempi, paras koulutus! Mistä ratkaisuja koulutuksen kehittämiseen? -paneelikeskustelu järjestetään pe 15.7. klo 11.00–11.45 Porin Asiantuntijakeskus BEPOPissa. Tilaisuutta seuraamaan ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Voit seurata lähetystä myös alla olevasta videosta tai mtv-palvelusta. Huomaathan, että ohjelmalinkki alkaa toimia mtv-palvelussa tilaisuutta edeltävänä päivänä klo 15.00.

Keskustelusta tehdään myös tallenne, joka julkaistaan Karvin YouTube-kanavalla.

Tervetuloa kuulemaan ja osallistumaan keskusteluun – kesäisellä SuomiAreenalla tavataan!

Lisätietoja tilaisuudesta

  • Arviointiasiantuntija Mira Huusko, mira.huusko(a)karvi.fi, puh. 029 533 5565

 

Sulje