A-finska, 9. luokka

Kuvassa poika kuulokkeet päässä tietokoneen äärellä.

Tiedote 14.4.2021

A-finska oppimistulosarviointi ruotsinkielisissä kouluissa, 9 luokka, kevät 2021

Arviointi on toteutettu kaikissa otoskouluissa.  Arviointi koski molempia oppimääriä A-finskassa: suomi toisena kotimaisena kielenä ja äidinkielenomainen suomi. Arviointi toteutettiin sähköisenä, joko koulussa tai etäopetuksessa.

Arviointi sisälsi perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden 2014 mukaisesti tehtäviä, joilla arvioitiin oppilaan taitoa tulkita tekstejä (kuullun- ja luetunymmärtämistä) sekä taitoa tuottaa tekstejä. Arviointiin sisältyi myös puhumista mittaavia tehtäviä.  

Saatavaan aineistoon voidaan yhdistää aineistoa aiemman 6. luokan arvioinnista, joka toteutettiin keväällä 2018. Arvioinnissa 6. luokan oppilaiden kielitaito oli hyvä suullisessa tuottamisessa mutta luetunymmärtäminen oli selvästi heikompi molemmissa oppimäärissä. Kunnan ruotsinkielisyysasteella oli vahva yhteys tuloksiin. Arviointiraportti 6. luokan oppimistulosarvioinnista julkaistiin keväällä 2019.

9.luokan arvioinnin tulokset julkaistaan vuonna 2022. Samalla julkaistaan, miten oppilaiden taidot eri osa-alueissa ovat kehittyneet 6. luokalta.

Linkit oppimistulosarviointiin 6. luokalla:

Tietosuojaselosteet:

Tietosuojaseloste oppilaat (PDF)
Tietosuojaseloste opettajat (PDF)
Tietosuojaseloste rehtorit (PDF)

Lisätietoa arvioinnista:

Arviointiasiantuntija Carola Åkerlund, puh. 029 533 5554

Arviointiasiantuntija Elina Peltola, puh.  029 533 5534

Sähköposti: etunimi.sukunimi@karvi.fi

 

Sulje