Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ammatillinen koulutus uudistuu – miten osaamisperusteisuus toteutuu ja millaisia ovat politiikkatoimien ennakoidut vaikutukset?

23.1.2018 klo 13:0015:30

Seuraa julkistamis- ja tiedotustilaisuutta verkossa tiistaina 23.1.2018 klo 13.00–15.30 tämän linkin kautta.

Ammatilliseen koulutukseen on kohdistunut viime vuosina merkittäviä muutoksia: ammatillisen peruskoulutuksen tutkinnon uudistus ja siihen liittyvä osaamisperusteisuuden korostuminen, ammatillisen koulutuksen reformi sekä vuonna 2018 voimaan tullut uusi ammatillisen koulutuksen laki. Muutokset ovat herättäneet runsaasti keskustelua ja myös kysymyksiä siitä, kuinka reformissa onnistutaan.

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) julkaisee aiheesta ajankohtaista arviointitietoa 23.1. Karvin toteuttamassa hankkeessa arvioitiin ammatillisen koulutuksen osaamisperusteisuuden toteutumista ja politiikkatoimien vaikutuksia tulevaisuutta ennakoiden. Keskeisiä näkökulmia ovat muun muassa koulutuksen järjestäjien toiminta, työpaikalla tapahtuva oppiminen ja opiskelijoiden yhdenvertaiset mahdollisuudet. Hanke oli osa valtioneuvoston päätöksentekoa tukevaa selvitys- ja tutkimustoimintaa.

Tulosten julkistamis- ja tiedotustilaisuudessa esitellään arvioinnin tuloksia ja kuullaan kommenttipuheenvuoroja (opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK). Myös keskustelulle on varattu aikaa. Tilaisuus on kutsuseminaari.

Arvioinnin loppuraportit, tiedote ja policy brief julkaistaan tiedotustilaisuuden alkaessa Karvin nettisivuilla ja osoitteessa tietokayttoon.fi.

Osaamisperusteisuuden keskeisenä tavoitteena on lisätä opintojen yksilöllisyyttä ja joustavuutta ja tuoda ammatillinen koulutus lähemmäs työelämää. Osaamisperusteisuus kuvaa tutkinnon suorittajan osaamista riippumatta koulutuksen järjestämismuodosta tai osaamisen hankkimistavoista. Opiskelijan osaamisen hankkimiseen käyttämä aika vaihtelee opiskelijan yksilöllisten valintojen ja aiemmin hankitun osaamisen mukaan.

Lisätietoja:

arviointineuvos Aila Korpi, aila.korpi@karvi.fi, puh. 029 533 5536, Kansallinen koulutuksen arviointikeskus

Tiedot

Päivämäärä:
23.1.2018
Aika:
13:00 – 15:30
Tapahtumaluokat:
,

Sulje