Karvi.fi

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

Ammatillisen koulutuksen osaamisperusteisuus, asiakaslähtöisyys ja toiminnan tehokkuus

03/2016 - 03/2018

Arviointi perustui strategisen hallitusohjelman Osaaminen ja koulutus -kärkihankkeen 2 ”Toisen asteen ammatillisen koulutuksen reformi” yhteen osaan eli osaamisperusteisuuteen ja sitä edistäviin ajattelu- ja toimintatapoihin sekä muutoksen vaikutuksiin. Arvioinnissa tuotettiin monipuoliseen tietoon ja monitahoiseen tulkintaan perustuvaa arviointitietoa osaamisperusteisuuden toteutumisesta ja sitä edistävistä ja estävistä tekijöistä tulevaisuutta ennakoiden. Lisäksi tuotettiin tietoa hyvistä käytännöistä. Arvioinnin tavoitteena oli tukea reformin aikaista päätöksentekoa ja erityisesti ammatillisen koulutuksen osaamisperusteisuuden ja asiakaslähtöisyyden kehittämistä. Arvioinnissa eri tahot, kuten koulutuksen järjestäjät, työelämän edustajat, opiskelijat ja sidosryhmät, osallistettiin arviointitiedon tuottamiseen, tulosten tulkintaan ja hyödyntämiseen.

Arviointi oli osa valtioneuvoston päätöksentekoa tukevaa selvitys- ja tutkimustoimintaa. Arvioinnin väliraportit valmistuivat keväällä 2017 ja loppuraportit tammikuussa 2018.

Arvioinnin tiedote ja julkaisut

Keväällä 2018 järjestetään koulutuksen järjestäjille ja muille toimijoille eri puolilla Suomea tilaisuuksia, joissa esitellään arvioinnin tuloksia ja keskustellaan niistä. Tilaisuuksissa kootaan myös palautetta arvioinnista sekä kartoitetaan tulevia arviointi- ja tukitarpeita.

Arvioinnin verkkosivut: osaamisperusteisuus.karvi.fi

Lisätietoja:

Aila Korpi, puh. 029 533 5536, etunimi.sukunimi@karvi.fi

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
03/2016
Loppuu:
03/2018
Tapahtumaluokka:

Sulje