Karvi.fi

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

Ammatillisen koulutuksen osaamisperusteisuus, asiakaslähtöisyys ja toiminnan tehokkuus

03/2016 - 01/2018

Arviointi perustuu strategisen hallitusohjelman OSAAMINEN JA KOULUTUS -kärkihankkeen 2 ”Toisen asteen ammatillisen koulutuksen reformi” yhteen osaan eli osaamisperusteisuuteen ja sitä edistäviin ajattelu- ja toimintatapoihin sekä muutoksen vaikutuksiin. Arvioinnissa tuotetaan monipuoliseen tietoon ja monitahoiseen tulkintaan perustuvaa arviointitietoa osaamisperusteisuuden toteutumisesta ja sitä edistävistä ja estävistä tekijöistä tulevaisuutta ennakoiden. Lisäksi tuotetaan tietoa hyvistä käytännöistä. Arvioinnin tavoitteena on tukea reformin aikaista päätöksentekoa ja erityisesti ammatillisen koulutuksen osaamisperusteisuuden ja asiakaslähtöisyyden kehittämistä. Arvioinnissa eri tahot, kuten koulutuksen järjestäjät, työelämän edustajat, opiskelijat ja sidosryhmät, osallistetaan arviointitiedon tuottamiseen, tulosten tulkintaan ja hyödyntämiseen.

Arviointi on osa valtioneuvoston päätöksentekoa tukevaa selvitys- ja tutkimustoimintaa. Karvi tiedottaa hankkeen tuloksista sen eri vaiheissa valtioneuvoston kanslian kanssa sovittavalla tavalla. Arvioinnin väliraportti valmistuu keväällä 2017 ja loppuraportti saman vuoden lopulla.

Koulutuksen järjestäjille, opiskelijoille, työelämälle ja sidosryhmille kohdistetaan itsearviointi syksyllä 2016 ja järjestetään alueellisia paneeleja vuonna 2017.

Arvioinnin verkkosivut: www.osaamisperusteisuus.karvi.fi

Lisätietoja:

Aila Korpi, puh. 029 533 5536, etunimi.sukunimi@karvi.fi

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
03/2016
Loppuu:
01/2018
Tapahtumaluokka:

Sulje