Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Arcadan laatujärjestelmän auditointi

1.10.201630.4.2018

Arcadan laatujärjestelmän auditointi toteutetaan ajalla lokakuu 2016 – huhtikuu 2018. Kolmipäiväinen auditointivierailu toteutetaan 21.-23.11.2017. Arcadan valitsema valinnainen auditointikohde on vuorovaikutus ja yhteistyö opiskelijoiden ohjauksessa (Samverkan och samarbete kring vägledningen åt studenter). Auditoinnin toteuttaa pohjoismainen auditointiryhmä. Auditointiryhmään kuuluvat seuraavat henkilöt:

Filosofian tohtori Ingegerd Palmér, entinen rehtori Mälardalens högskola (auditointiryhmän puheenjohtaja)
Kristina Falkenstedt, kehittämispäällikkö, Svenska bildningstjänster, Espoon kaupunki
Filosofian tohtori Mona Fjellström, yliopistolehtori, Umeå universitet
Erik Kaunismäki, opiskelija, Svenska Handelshögskolan
Filosofian tohtori Helge Salvesen, professor emeritus, Universitetet i Tromsö

Auditoinnissa arvioidaan laatujärjestelmää, jonka korkeakoulu on kehittänyt omista lähtökohdistaan ja tavoitteidensa mukaisesti. Laatujärjestelmällä tarkoitetaan toiminnan kehittämisen kokonaisuutta, joka muodostuu laadunhallinnan organisaatiosta, vastuunjaosta, menettelytavoista ja resursseista. Laadunhallinnalla tarkoitetaan niitä menettelytapoja, prosesseja tai järjestelmiä, joiden avulla korkeakoulu seuraa, ylläpitää ja kehittää toimintansa laatua.

Auditointien tavoitteena on tukea korkeakouluja kehittämään eurooppalaisia laadunvarmistuksen periaatteita vastaavat laatujärjestelmät ja osoittaa, että Suomessa on toimiva ja johdonmukainen laadunvarmistus sekä korkeakouluissa että kansallisella tasolla. Kansallisena tavoitteena on myös koota ja välittää laadunhallinnan hyviä käytänteitä, edistää niiden leviämistä korkeakoululaitoksessa ja kehittää korkeakoulutusta kokonaisuudessaan. Auditoinnin lähtökohtana on siten suomalaiseen arviointikäytäntöön vahvaksi perinteeksi muodostunut ja korkeakoulujen autonomiaa tukeva kehittävä arviointi.

Auditoinnin yhteyshenkilö Karvissa

Mirella Nordblad
puh. 029 533 5541, etunimi.sukunimi@karvi.fi

Tiedot

Alkaa:
1.10.2016
Loppuu:
30.4.2018
Tapahtumaluokka:

Sulje