Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hanken Svenska handelshögskolanin uusinta-auditointi

1.5.201630.4.2017

Hanken Svenska handelshögskolanin laatujärjestelmän uusinta-auditointi toteutetaan ajalla toukokuu 2016 – huhtikuu 2017. Kaksipäiväinen auditointivierailu toteutetaan joulukuussa 2016. Hankenin  uusinta-auditointi kohdistuu kolmeen auditointikohteeseen: korkeakoulun laatupolitiikka, tutkintotavoitteisen koulutuksen näytöt kandidaatti- ja maisteritasolla ja laatujärjestelmän kokonaisuus.  Uusinta-auditoinnin toteuttaa kansainvälinen auditointiryhmä. Auditointiryhmän jäsenet ovat:

vararehtori Jacques Lanarès  University of Lausanne, Sveitsi (puheenjohtaja)
johtaja emerita Katariina Raij Laurea-ammattikorkeakoulu, Suomi
opiskelija Iiris Suomela Tampereen yliopisto, Suomi
emeritiusprofessori Michael Ward  ESC Rennes School of Business, Ranska/Iso-Britannia

Auditoinnissa arvioidaan laatujärjestelmää, jonka korkeakoulu on kehittänyt omista lähtökohdistaan ja tavoitteidensa mukaisesti. Laatujärjestelmällä tarkoitetaan toiminnan kehittämisen kokonaisuutta, joka muodostuu laadunhallinnan organisaatiosta, vastuunjaosta, menettelytavoista ja resursseista. Laadunhallinnalla tarkoitetaan niitä menettelytapoja, prosesseja tai järjestelmiä, joiden avulla korkeakoulu seuraa, ylläpitää ja kehittää toimintansa laatua.

Auditointien tavoitteena on tukea korkeakouluja kehittämään eurooppalaisia laadunvarmistuksen periaatteita vastaavat laatujärjestelmät ja osoittaa, että Suomessa on toimiva ja johdonmukainen laadunvarmistus sekä korkeakouluissa että kansallisella tasolla. Kansallisena tavoitteena on myös koota ja välittää laadunhallinnan hyviä käytänteitä, edistää niiden leviämistä korkeakoululaitoksessa ja kehittää korkeakoulutusta kokonaisuudessaan. Auditoinnin lähtökohtana on siten suomalaiseen arviointikäytäntöön vahvaksi perinteeksi muodostunut ja korkeakoulujen autonomiaa tukeva kehittävä arviointi.

Yhteydenotot auditointiin liittyen

Mirella Nordblad, arviointiasiantuntija
puh. 029 533 5541, etunimi.sukunimi@karvi.fi

Tiedot

Alkaa:
1.5.2016
Loppuu:
30.4.2017
Tapahtumaluokka:

Sulje