Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Humanistisen ammattikorkeakoulun laatujärjestelmän auditointi

1.3.201719.8.2018

 

Humanistisen ammattikorkeakoulun laatujärjestelmän auditointi toteutetaan ajalla maaliskuu 2017 – kesä 2018. Kolmipäiväinen auditointivierailu toteutetaan 6.-8.2.2018.  Humanistisen ammattikorkeakoulun valitsema valinnainen auditointikohde on Oppiminen digikampuksella laadunhallintanäkökulmasta. Auditoinnin toteuttaa kansallinen auditointiryhmä, johon kuuluvat seuraavat jäsenet:

  • Vararehtori Päivi Karttunen, Tampereen ammattikorkeakoulu (puheenjohtaja)
  • Yliopettaja Kari Kiviniemi, Oulun ammattikorkeakoulu / Ammatillinen opettajakorkeakoulu
  • Vanhempi asiantuntija Kai Koivumäki, Pohjoismaiden ministerineuvosto
  • Opiskelija Neea Liinpää, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Yliopistonlehtori Turo Virtanen, Helsingin yliopisto.

Auditoinnissa arvioidaan laatujärjestelmää, jonka korkeakoulu on kehittänyt omista lähtökohdistaan ja tavoitteidensa mukaisesti. Laatujärjestelmällä tarkoitetaan toiminnan kehittämisen kokonaisuutta, joka muodostuu laadunhallinnan organisaatiosta, vastuunjaosta, menettelytavoista ja resursseista. Laadunhallinnalla tarkoitetaan niitä menettelytapoja, prosesseja tai järjestelmiä, joiden avulla korkeakoulu seuraa, ylläpitää ja kehittää toimintansa laatua.

Auditointien tavoitteena on tukea korkeakouluja kehittämään eurooppalaisia laadunvarmistuksen periaatteita vastaavat laatujärjestelmät ja osoittaa, että Suomessa on toimiva ja johdonmukainen laadunvarmistus sekä korkeakouluissa että kansallisella tasolla. Kansallisena tavoitteena on myös koota ja välittää laadunhallinnan hyviä käytänteitä, edistää niiden leviämistä korkeakoululaitoksessa ja kehittää korkeakoulutusta kokonaisuudessaan. Auditoinnin lähtökohtana on siten suomalaiseen arviointikäytäntöön vahvaksi perinteeksi muodostunut ja korkeakoulujen autonomiaa tukeva kehittävä arviointi.

 

Auditoinnin yhteyshenkilö Karvissa

Kirsi Mustonen

puh. 029 533 5515 etunimi.sukunimi@karvi.fi

Tiedot

Alkaa:
1.3.2017
Loppuu:
19.8.2018
Tapahtumaluokka:

Sulje