Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Itä-Suomen yliopiston auditointi

1.2.201630.4.2017

Itä-Suomen yliopiston laatujärjestelmän auditointi toteutetaan ajalla helmikuu 2016 – huhtikuu 2017. Kolmipäiväinen auditointivierailu toteutetaan huhtikuussa 2017. Itä-Suomen yliopiston valitsema valinnainen auditointikohde on International academic affairs, arriving and leaving exchange students (Kansainväliset opintoasiat, saapuvat ja lähtevät vaihto-opiskelijat). Auditoinnin toteuttaa kansainvälinen auditointiryhmä. Auditointiryhmän jäsenet ovat

  • prof. Timo Aarrevaara, Lapin yliopisto (pj)
  • FT Gabriele Althoff, yksikön päällikkö, International DAAD Academy, Saksa
  • opiskelija Juha Isotalo, Turun yliopisto
  • prof. Christopher Stephens, lääketieteen emeritusprofessori, University of Southampton, Iso-Britannia
  • prof., rehtori Eva Werner, IMC University of Applied Sciences Krems, Itävalta

Auditoinnissa arvioidaan laatujärjestelmää, jonka korkeakoulu on kehittänyt omista lähtökohdistaan ja tavoitteidensa mukaisesti. Laatujärjestelmällä tarkoitetaan toiminnan kehittämisen kokonaisuutta, joka muodostuu laadunhallinnan organisaatiosta, vastuunjaosta, menettelytavoista ja resursseista. Laadunhallinnalla tarkoitetaan niitä menettelytapoja, prosesseja tai järjestelmiä, joiden avulla korkeakoulu seuraa, ylläpitää ja kehittää toimintansa laatua.

Auditointien tavoitteena on tukea korkeakouluja kehittämään eurooppalaisia laadunvarmistuksen periaatteita vastaavat laatujärjestelmät ja osoittaa, että Suomessa on toimiva ja johdonmukainen laadunvarmistus sekä korkeakouluissa että kansallisella tasolla. Kansallisena tavoitteena on myös koota ja välittää laadunhallinnan hyviä käytänteitä, edistää niiden leviämistä korkeakoululaitoksessa ja kehittää korkeakoulutusta kokonaisuudessaan. Auditoinnin lähtökohtana on siten suomalaiseen arviointikäytäntöön vahvaksi perinteeksi muodostunut ja korkeakoulujen autonomiaa tukeva kehittävä arviointi.

Auditoinnin yhteyshenkilö Karvissa

Marja-Liisa Saarilammi

puh. 029 533 5528

etunimi.sukunimi@karvi.fi

Tiedot

Alkaa:
1.2.2016
Loppuu:
30.4.2017
Tapahtumaluokka:

Sulje