Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Jyväskylän yliopiston laatujärjestelmän auditointi

1.1.201430.6.2015

Jyväskylän yliopiston laatujärjestelmän auditointi toteutettiin ajalla tammikuu 2014 – kesäkuu 2015. Kolmipäiväinen auditointivierailu toteutettiin tammikuussa 2015. Jyväskylän yliopiston valitsema valinnainen auditointikohde oli Student Life -konsepti. Auditoinnin toteutti kansallinen auditointiryhmä.

Auditoinnissa arvioidaan laatujärjestelmää, jonka yliopisto on kehittänyt omista lähtökohdistaan ja tavoitteidensa mukaisesti. Laatujärjestelmällä tarkoitetaan toiminnan kehittämisen kokonaisuutta, joka muodostuu laadunhallinnan organisaatiosta, vastuunjaosta, menettelytavoista ja resursseista. Laadunhallinnalla tarkoitetaan niitä menettelytapoja, prosesseja tai järjestelmiä, joiden avulla korkeakoulu seuraa, ylläpitää ja kehittää toimintansa laatua.

Auditointien tavoitteena on tukea korkeakouluja kehittämään eurooppalaisia laadunvarmistuksen periaatteita vastaavat laatujärjestelmät ja näin osoittaa, että Suomessa on toimiva ja johdonmukainen laadunvarmistus sekä korkeakouluissa että kansallisella tasolla. Kansallisena tavoitteena on myös koota ja välittää laadunhallinnan hyviä käytänteitä, edistää niiden leviämistä korkeakoululaitoksessa ja kehittää korkeakoulutusta kokonaisuudessaan. Auditoinnin lähtökohtana on siten suomalaiseen arviointikäytäntöön vahvaksi perinteeksi muodostunut ja korkeakoulujen autonomiaa tukeva kehittävä arviointi.

 

Raportti

Auditoinnin yhteyshenkilö Karvissa

Kirsi Hiltunen, puh. 02953 35508, etunimi.sukunimi@karvi.fi

 

Tiedot

Alkaa:
1.1.2014
Loppuu:
30.6.2015
Tapahtumaluokka:

Sulje