Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kansallinen matematiikkapäivä opetus- ja kulttuuriministeriössä

25.4.2017 klo 09:0015:15

Kansallinen matematiikkapäivä

Tuoreet tutkimus- ja arviointitulokset kertovat ongelmista matematiikan kansallisessa osaamisessa: Suomalaisnuorten tulokset ovat pudonneet. Osaamiserot kasvavat, eikä koulutusjärjestelmä tasoita kotitaustojen luomia eroja. Kiinnostuksen puute matematiikkaa kohtaan rajoittaa erityisesti tyttöjen jatko-opinto- ja uramahdollisuuksia. Samaan aikaan työelämä tarvitsee matematiikan osaajia kehityksessä mukana pysymiseksi.

Tilanteeseen etsitään nyt ratkaisuja tutkimuksen, arvioinnin, koulutuksen ja työelämän yhteistyöllä kansallisessa matematiikkapäivässä.

Aika: tiistai 25.4.2017 klo 9.00–15.15
Paikka: opetus- ja kulttuuriministeriö, Jukola-sali, Meritullinkatu 1, Helsinki

Järjestäjät:

  • Koulutuksen tutkimuslaitos (KTL, Jyväskylän yliopisto)
  • Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi)
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM)

Päivän aikana keskustellaan laaja-alaisesti matematiikan oppimisesta, hyödyntämisestä ja tarpeesta Suomessa. Matematiikan oppimistuloksia ja osaamista tarkastellaan KTL:n toteuttamien kansainvälisten arviointitutkimusten (TIMSS) ja Karvin toteuttamien kansallisten arviointien valossa. Lisäksi kuullaan opettajankoulutuksen ja työelämän (muun muassa EK, Kuntaliitto, OAJ, SAK, STTK ja Teknologiateollisuus ry) alustuksia ja kommenttipuheenvuoroja sekä pohditaan matematiikan opiskelua muun muassa tyttöjen näkökulmasta.

Tutustu seminaarin ohjelmaan.

HUOM. Seminaari on täynnä, mutta voit ilmoittautua jonotuslistalle tiedottaja Virpi Pietiläiselle, virpi.pietilainen@karvi.fi. Tapahtumaa voi myös seurata verkon kautta tai katsoa jälkikäteen tallenteena. Tapahtumaa voi seurata verkosta tämän linkin kautta. Seminaarista tulee myös videotallenne, jonka voi katsoa jälkikäteen.

Lisätietoja tilaisuudesta:

apulaisprofessori Juhani Rautopuro, juhani.rautopuro@jyu.fi, puh. 040 805 4936, Koulutuksen tutkimuslaitos, Jyväskylän yliopisto

tiedottaja Virpi Pietiläinen, virpi.pietilainen@karvi.fi, puh. 029 533 5520, Kansallinen koulutuksen arviointikeskus

Ilmoitathan ystävällisesti, jos joudut perumaan osallistumisesi.

Tutustu opetus- ja kulttuuriministeriön lähiravintoloihin.

Tiedot

Päivämäärä:
25.4.2017
Aika:
09:00 – 15:15
Tapahtumaluokka:

Sulje