Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kuka opettaa ruotsia? Ruotsin kielen opettamiseen kelpoisuuden tuottavien koulutusten arvioinnin tulosten tiedotustilaisuus

31.5.2017 klo 12:1514:30

Vem undervisar svenska Karvi

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus arvioi vuosina 2016–2017 ruotsin kielen opettamiseen kelpoisuuden tuottavia opettajankoulutuksia.

Arvioinnissa olivat mukana seuraavat koulutukset ja koulutusohjelmat:
– Ruotsin kielen aineenopettajaksi kelpoisuuden tuottava koulutus
– Ruotsin oppiaineen opetus (ruotsin kieli pääaineena tai sivuaineena yliopistoissa)
– Kielikylpykoulutuksen koulutusohjelma
– Luokanopettajakoulutus
– Ammatillinen opettajankoulutus

Arvioinnin tulokset julkaistaan 31.5.2017 klo 12.15–14.30 Helsingissä Vanhan ylioppilastalon juhlasalissa (Mannerheimintie 3). Tapahtuma on avoin kaikille arviointihankkeesta kiinnostuneille.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt, mutta tilaisuutta voi seurata verkossa tämän linkin kautta joko reaaliaikaisesti tai jälkikäteen tallenteena.

Tutustuthan myös tiedotustilaisuuden ohjelmaan.

Tietoa arviointihankkeesta:

Arvioinnin taustalla on 1.8.2016 käyttöön otettu perusopetuksen tuntijakoasetus, jonka mukaan B1-ruotsin opiskelu alkaa nykyisin jo 6. vuosiluokalla. Ruotsin kielen aineenopettajan ja kielikylpyopettajan lisäksi myös luokanopettaja on kelpoinen opettamaan ruotsia perusopetuksen alaluokilla. Tämän vuoksi arvioinnissa selvitettiin kaikkien ruotsin kielen opettamiseen kelpoisuuden tuottavien koulutusten sisältöä, laatua ja ajantasaisuutta. Lisäksi hankittiin tietoa siitä, mitä täydennyskoulutustarpeita ruotsia opettavilla opettajilla on ja miten uusi tuntijakoasetus on vaikuttanut heidän työmääräänsä. Arvioinnissa selvitettiin myös B1-ruotsin opintojen käytännön opetusjärjestelyitä lukuvuonna 2016–2017 tiedustelemalla opetuksen järjestäjiltä heidän kouluissaan B1-ruotsia opettavien opettajien koulutustaustaa.

Lisätietoja hankkeesta ja tilaisuudesta:
Outi Hakola
Arviointiasiantuntija, projektipäällikkö
Kansallinen koulutuksen arviointikeskus
outi.hakola@karvi.fi, p. 029 533 5539

Tuula Pirinen
Arviointiasiantuntija
Kansallinen koulutuksen arviointikeskus
tuula.pirinen@karvi.fi, p. 029 533 5521

Tiedot

Päivämäärä:
31.5.2017
Aika:
12:15 – 14:30
Tapahtumaluokka:

Sulje