Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lapin ammattikorkeakoulun auditointi

1.5.201630.9.2017

Lapin ammattikorkeakoulun laatujärjestelmän auditointi toteutetaan ajalla toukokuu 2016 – syyskuu 2017. Kolmipäiväinen auditointivierailu toteutetaan maaliskuussa 2017. Lapin ammattikorkeakoulun valitsema valinnainen auditointikohde on virtuaalikampuksen kehittämisen laadunhallinta. Auditoinnin toteuttaa kansallinen auditointiryhmä. Auditointiryhmän jäsenet ovat:

Koulutusjohtaja Pekka Hulkko, Centria-ammattikorkeakoulu (puheenjohtaja)

Yliopettaja Anne Eskola, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Laatupäällikkö Mervi Jokipii, Tampereen teknillinen yliopisto

Johtaja Veli-Matti Lamppu, Suomen Yrittäjät

Opiskelija Verna Rantala, Tampereen ammattikorkeakoulu

Auditoinnissa arvioidaan laatujärjestelmää, jonka korkeakoulu on kehittänyt omista lähtökohdistaan ja tavoitteidensa mukaisesti. Laatujärjestelmällä tarkoitetaan toiminnan kehittämisen kokonaisuutta, joka muodostuu laadunhallinnan organisaatiosta, vastuunjaosta, menettelytavoista ja resursseista. Laadunhallinnalla tarkoitetaan niitä menettelytapoja, prosesseja tai järjestelmiä, joiden avulla korkeakoulu seuraa, ylläpitää ja kehittää toimintansa laatua.

Auditointien tavoitteena on tukea korkeakouluja kehittämään eurooppalaisia laadunvarmistuksen periaatteita vastaavat laatujärjestelmät ja osoittaa, että Suomessa on toimiva ja johdonmukainen laadunvarmistus sekä korkeakouluissa että kansallisella tasolla. Kansallisena tavoitteena on myös koota ja välittää laadunhallinnan hyviä käytänteitä, edistää niiden leviämistä korkeakoululaitoksessa ja kehittää korkeakoulutusta kokonaisuudessaan. Auditoinnin lähtökohtana on siten suomalaiseen arviointikäytäntöön vahvaksi perinteeksi muodostunut ja korkeakoulujen autonomiaa tukeva kehittävä arviointi.

Auditoinnin yhteyshenkilö Karvissa

Jani Goman, arviointineuvos

puh: 02 9533 55 05, etunimi.sukunimi@karvi.fi

 

 

Tiedot

Alkaa:
1.5.2016
Loppuu:
30.9.2017
Tapahtumaluokka:

Sulje