Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lapin yliopiston laatujärjestelmän auditointi

1.2.201529.2.2016

Lapin yliopiston laatujärjestelmän auditointi toteutetaan ajalla helmikuu 2015 – maaliskuu 2016. Kolmipäiväinen auditointivierailu toteutetaan marraskuussa 2015. Lapin yliopiston valitsema valinnainen auditointikohde on osaamisen suuntaamisen toimintamalli. Auditoinnin toteuttaa kansallinen auditointiryhmä.

Auditoinnissa arvioidaan laatujärjestelmää, jonka korkeakoulu on kehittänyt omista lähtökohdistaan ja tavoitteidensa mukaisesti. Laatujärjestelmällä tarkoitetaan toiminnan kehittämisen kokonaisuutta, joka muodostuu laadunhallinnan organisaatiosta, vastuunjaosta, menettelytavoista ja resursseista. Laadunhallinnalla tarkoitetaan niitä menettelytapoja, prosesseja tai järjestelmiä, joiden avulla korkeakoulu seuraa, ylläpitää ja kehittää toimintansa laatua.

Auditointien tavoitteena on tukea korkeakouluja kehittämään eurooppalaisia laadunvarmistuksen periaatteita vastaavat laatujärjestelmät ja osoittaa, että Suomessa on toimiva ja johdonmukainen laadunvarmistus sekä korkeakouluissa että kansallisella tasolla. Kansallisena tavoitteena on myös koota ja välittää laadunhallinnan hyviä käytänteitä, edistää niiden leviämistä korkeakoululaitoksessa ja kehittää korkeakoulutusta kokonaisuudessaan. Auditoinnin lähtökohtana on siten suomalaiseen arviointikäytäntöön vahvaksi perinteeksi muodostunut ja korkeakoulujen autonomiaa tukeva kehittävä arviointi.

Auditoinnin yhteyshenkilö Karvissa

Sirpa Moitus

puh. 029 533 5518, etunimi.sukunimi@karvi.fi

Tiedot

Alkaa:
1.2.2015
Loppuu:
29.2.2016
Tapahtumaluokka:

Sulje