Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston laatujärjestelmän auditointi

14.1.201430.4.2015

Lappeenrannan teknillisen yliopiston laatujärjestelmän auditointi toteutettiin ajalla tammikuu 2014 – huhtikuu 2015. Kolmipäiväinen auditointivierailu toteutettiin marraskuussa 2014. Lappeenrannan teknillisen yliopiston valitsema valinnainen auditointikohde oli opintojen alkuvaiheen ohjaus. Auditoinnin toteutti kansainvälinen auditointiryhmä.

Auditoinnissa arvioidaan laatujärjestelmää, jonka yliopisto on kehittänyt omista lähtökohdistaan ja tavoitteidensa mukaisesti. Laatujärjestelmällä tarkoitetaan toiminnan kehittämisen kokonaisuutta, joka muodostuu laadunhallinnan organisaatiosta, vastuunjaosta, menettelytavoista ja resursseista. Laadunhallinnalla tarkoitetaan niitä menettelytapoja, prosesseja tai järjestelmiä, joiden avulla korkeakoulu seuraa, ylläpitää ja kehittää toimintansa laatua.

Auditointien tavoitteena on tukea korkeakouluja kehittämään eurooppalaisia laadunvarmistuksen periaatteita vastaavat laatujärjestelmät ja näin osoittaa, että Suomessa on toimiva ja johdonmukainen laadunvarmistus sekä korkeakouluissa että kansallisella tasolla. Kansallisena tavoitteena on myös koota ja välittää laadunhallinnan hyviä käytänteitä, edistää niiden leviämistä korkeakoululaitoksessa ja kehittää korkeakoulutusta kokonaisuudessaan. Auditoinnin lähtökohtana on siten suomalaiseen arviointikäytäntöön vahvaksi perinteeksi muodostunut ja korkeakoulujen autonomiaa tukeva kehittävä arviointi.

Raportti

Auditoinnin yhteyshenkilö Karvissa

Touko Apajalahti, puh. 02953 35502, etunimi.sukunimi@karvi.fi

Tiedot

Alkaa:
14.1.2014
Loppuu:
30.4.2015
Tapahtumaluokka:

Sulje