Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Liikettä niveliin, uskallusta uudistuksiin – arviointihankkeiden päätöstilaisuus 28.1.2016

28.1.2016 klo 10:0014:15

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus järjestää torstaina 28.1.2016 arviointihankkeiden päätöstilaisuuden, jossa julkistetaan tulokset seuraavista arviointihankkeista:

  • Liikettä niveliin – ammatillisesta koulutuksesta ammattikorkeakouluun johtavien opintopolkujen ja koulutusasteiden yhteistyön toimivuus
  • Ammatillisten perustutkintojen perusteiden uudistamisprosessin arviointi

Tilaisuus järjestetään Helsingin Messukeskuksen Kokoustamossa (os. Messuaukio 1, 00520 Helsinki, Eteläinen sisäänkäynti, TILA 103). Tilaisuuden avaa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

 

Liikettä niveliin – ammatillisesta koulutuksesta ammattikorkeakouluun johtavien opintopolkujen ja koulutusasteiden yhteistyön toimivuus

Arvioinnin kohteina olivat ammattikorkeakouluopintoihin ohjaus ja valmennus ammatillisessa koulutuksessa, opiskelijavalinnat ammatillista polkua etenevien kannalta, opiskelijoiden opinto- ja opiskeluvalmiudet, opintojen organisointi ja ohjaus ammattikorkeakoulussa sekä aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen käytännöt. Samalla tuotettiin myös tietoa ammattikorkeakoulujen ja ammatillisen koulutuksen järjestäjien yhteistyöstä koulutukseen ja työelämän kehittämiseen liittyen.

Arvioinnissa analysoitiin koulutuspolkuihin sekä yhteistyöhön liittyvien toimintakäytäntöjen vahvuuksia, kriittisiä kohtia ja kehittämistarpeita sekä annettiin kehittämissuosituksia koulutusasteittain ja arviointikohteittain. Arviointi toteutettiin vuosina 2014–2015.

 

Ammatillisten perustutkintojen perusteiden uudistamisprosessin arviointi

Arvioinnissa tarkasteltiin valtakunnallista tutkinnon perusteiden uudistamisprosessia sekä koulutuksen järjestäjien opetussuunnitelma- ja näyttötutkintojen järjestämissuunnitelmaprosesseja. Arviointi tuotti tietoa ammatillisten perustutkintojen uudistamisprosessin toimivuudesta ja kehittämisen kohteista. Arviointi toteutettiin vuosina 2013–2015.

 

Lisätietoja hankkeista ja tilaisuudesta:

Arviointineuvos Jani Goman, jani.goman@karvi.fi, p. 029 533 5505

Arviointiasiantuntija Jaana Saarinen, jaana.saarinen@karvi.fi, p. 029 533 5537

 

Tiedot

Päivämäärä:
28.1.2016
Aika:
10:00 – 14:15
Tapahtumaluokat:
,

Sulje