Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Maanpuolustuskorkeakoulun auditointi

1.2.201630.6.2017

Maanpuolustuskorkeakoulun laatujärjestelmän auditointi toteutetaan ajalla helmikuu 2016 – kesäkuu 2017. Kolmipäiväinen auditointivierailu toteutetaan marraskuussa 2016. Maanpuolustuskorkeakoulun valitsema valinnainen auditointikohde on yliopistollinen täydennyskoulutus. Auditoinnin toteuttaa kotimainen auditointiryhmä. Auditointiryhmän jäsenet ovat:

Tutkimusjohtaja Mikko Luoma, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, Vaasan yliopisto (puheenjohtaja)
Koulutusjohtaja Petri Alkiora, Poliisiammattikorkeakoulu
Professori Pirjo Hiidenmaa, Helsingin yliopisto
Tohtoriopiskelija Ilmari Käihkö, Ruotsin Maanpuolustuskorkeakoulun Strategian, turvallisuuden ja johtamisen laitos, Uppsalan Yliopiston Rauhan- ja konfliktintutkimuslaitos
Kehitysjohtaja Kirsi Levä, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes

Auditoinnissa arvioidaan laatujärjestelmää, jonka korkeakoulu on kehittänyt omista lähtökohdistaan ja tavoitteidensa mukaisesti. Laatujärjestelmällä tarkoitetaan toiminnan kehittämisen kokonaisuutta, joka muodostuu laadunhallinnan organisaatiosta, vastuunjaosta, menettelytavoista ja resursseista. Laadunhallinnalla tarkoitetaan niitä menettelytapoja, prosesseja tai järjestelmiä, joiden avulla korkeakoulu seuraa, ylläpitää ja kehittää toimintansa laatua.

Auditointien tavoitteena on tukea korkeakouluja kehittämään eurooppalaisia laadunvarmistuksen periaatteita vastaavat laatujärjestelmät ja osoittaa, että Suomessa on toimiva ja johdonmukainen laadunvarmistus sekä korkeakouluissa että kansallisella tasolla. Kansallisena tavoitteena on myös koota ja välittää laadunhallinnan hyviä käytänteitä, edistää niiden leviämistä korkeakoululaitoksessa ja kehittää korkeakoulutusta kokonaisuudessaan. Auditoinnin lähtökohtana on siten suomalaiseen arviointikäytäntöön vahvaksi perinteeksi muodostunut ja korkeakoulujen autonomiaa tukeva kehittävä arviointi.

 

Yhteydenotot auditointiin liittyen

Arviointiasiantuntija Tarja Frisk

puh.02953 35504, etunimi.sukunimi@karvi.fi

Tiedot

Alkaa:
1.2.2016
Loppuu:
30.6.2017
Tapahtumaluokka:

Sulje