Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Oulun ammattikorkeakoulun auditointi

1.1.201731.3.2018

Oulun ammattikorkeakoulun laatujärjestelmän auditointi toteutetaan ajalla tammikuu 2017 – maaliskuu 2018. Kolmipäiväinen auditointivierailu toteutetaan marraskuussa 2017. Oulun ammattikorkeakoulun valitsema valinnainen auditointikohde on OAMK LABS -konsepti. Auditoinnin toteuttaa kansallinen auditointiryhmä. Auditointiryhmän jäsenet ovat:

  • Vararehtori, kauppatieteiden lisensiaatti Merja Heino, Saimaan ammattikorkeakoulu (pj)
  • Kehittämispäällikkö, sotatieteiden tohtori Johanna Anttonen, Maanpuolustuskorkeakoulu
  • Opiskelija Tero Haapala, Turun ammattikorkeakoulu
  • Tiedeasiamies, filosofian tohtori Kalle Korhonen, Koneen Säätiö
  • Vararehtori, tekniikan tohtori Anne Pohjus, Satakunnan ammattikorkeakoulu.

Auditoinnissa arvioidaan laatujärjestelmää, jonka korkeakoulu on kehittänyt omista lähtökohdistaan ja tavoitteidensa mukaisesti. Laatujärjestelmällä tarkoitetaan toiminnan kehittämisen kokonaisuutta, joka muodostuu laadunhallinnan organisaatiosta, vastuunjaosta, menettelytavoista ja resursseista. Laadunhallinnalla tarkoitetaan niitä menettelytapoja, prosesseja tai järjestelmiä, joiden avulla korkeakoulu seuraa, ylläpitää ja kehittää toimintansa laatua.

Auditointien tavoitteena on tukea korkeakouluja kehittämään eurooppalaisia laadunvarmistuksen periaatteita vastaavat laatujärjestelmät ja osoittaa, että Suomessa on toimiva ja johdonmukainen laadunvarmistus sekä korkeakouluissa että kansallisella tasolla. Kansallisena tavoitteena on myös koota ja välittää laadunhallinnan hyviä käytänteitä, edistää niiden leviämistä korkeakoululaitoksessa ja kehittää korkeakoulutusta kokonaisuudessaan. Auditoinnin lähtökohtana on siten suomalaiseen arviointikäytäntöön vahvaksi perinteeksi muodostunut ja korkeakoulujen autonomiaa tukeva kehittävä arviointi.

Yhteydenotot auditointiin liittyen

Karl Holm, arviointineuvos

karl.holm@karvi.fi, +358 (0)29533 5509

Tiedot

Alkaa:
1.1.2017
Loppuu:
31.3.2018
Tapahtumaluokka:

Sulje