Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Oulun yliopiston auditointi

1.1.201731.5.2018

Oulun yliopiston laatujärjestelmän auditointi toteutetaan ajalla tammikuu 2017 – kevät 2018. Kolmipäiväinen auditointivierailu toteutetaan lokakuussa 2017. Oulun yliopiston valitsema valinnainen auditointikohde on henkilöstön hyvinvoinnin johtaminen muutoksessa. Auditoinnin toteuttaa kansainvälinen auditointiryhmä. Auditointiryhmän jäsenet ovat:

Professori Ellen Hazelkorn, Dublin Institute of Technology, Irlanti (puheenjohtaja)
Jatko-opiskelija Rediet Abebe, Tampereen yliopisto
Vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä, Hämeen ammattikorkeakoulu
Professor Philippe Bouillard, Université Libre de Bruxelles, Belgia
Toimitusjohtaja Kati Korhonen-Yrjänheikki, Koulutusrahasto.

Auditoinnissa arvioidaan laatujärjestelmää, jonka korkeakoulu on kehittänyt omista lähtökohdistaan ja tavoitteidensa mukaisesti. Laatujärjestelmällä tarkoitetaan toiminnan kehittämisen kokonaisuutta, joka muodostuu laadunhallinnan organisaatiosta, vastuunjaosta, menettelytavoista ja resursseista. Laadunhallinnalla tarkoitetaan niitä menettelytapoja, prosesseja tai järjestelmiä, joiden avulla korkeakoulu seuraa, ylläpitää ja kehittää toimintansa laatua.

Auditointien tavoitteena on tukea korkeakouluja kehittämään eurooppalaisia laadunvarmistuksen periaatteita vastaavat laatujärjestelmät ja osoittaa, että Suomessa on toimiva ja johdonmukainen laadunvarmistus sekä korkeakouluissa että kansallisella tasolla. Kansallisena tavoitteena on myös koota ja välittää laadunhallinnan hyviä käytänteitä, edistää niiden leviämistä korkeakoululaitoksessa ja kehittää korkeakoulutusta kokonaisuudessaan. Auditoinnin lähtökohtana on siten suomalaiseen arviointikäytäntöön vahvaksi perinteeksi muodostunut ja korkeakoulujen autonomiaa tukeva kehittävä arviointi.

Yhteydenotot Oulun yliopiston auditointiin liittyen

Arviointiasiantuntija Touko Apajalahti

puh. +358 29 533 5502, etunimi.sukunimi@karvi.fi

Tiedot

Alkaa:
1.1.2017
Loppuu:
31.5.2018
Tapahtumaluokka:

Sulje