Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Perusopetuksen ja lukiokoulutuksen oppimisen ja osaamisen arviointi

1.4.201731.5.2019

Karvi toteuttaa arviointihankkeen perusopetuksen ja lukiokoulutuksen oppimisen ja osaamisen arvioinnista vuosina 2017–2019. Arviointihankkeessa analysoidaan oppimisen ja osaamisen arviointia koskevien lakien, asetusten sekä normien toteutumista oppimista ja opettamista ohjaavana toimintana. Arvioinnin kohteet ja keskeiset arviointikysymykset ovat:

  • arviointikäytänteet: millaisia arviointimenetelmiä kouluissa ja oppilaitoksissa käytetään? Arviointimenetelmät mahdollistavat pohdinnan, miten tunnistetaan erilaisten arviointimenetelmien merkitys erilaisille oppijoille ja erilaiseen oppimiseen.
  • arviointiosaaminen: mitkä arvioinnin toteuttamisen tiedot, taidot ja asenteet ovat ajantasaisia, ja millaisten kehittämiseen tarvitaan tukea ja huomiota?
  • arviointikulttuuri: miten arviointikäytänteet ja arviointiosaaminen yhdistyvät kokonaisuudeksi, joka ohjaa yhteisöllisesti arvioinnin osapuolia oppimisen ja osaamisen edistämiseen ja jossa arviointi muodostuu luontevaksi osaksi jokapäiväistä koulutyötä?

Arviointi pohjautuu suurelta osin perusopetuksen ja lukiokoulutuksen toimijoille tehtyihin kyselyihin. Kesäkuussa 2017 kaikilta perusopetuksen ja lukiokoulutuksen järjestäjiltä kerättiin arvioinnin toteuttamiseen liittyvää taustatietoa opetussuunnitelmien perusteiden arviointiin liittyvistä paikallisista kirjauksista. Varsinainen arviointiaineisto kerättiin kyselyillä, jotka suunnattiin rehtoreille, opettajille, oppijoille sekä huoltajille tammi–helmikuussa 2018 otokseen valituilta kouluilta. Viimeksi mainittuihin kyselyihin vastasi 220 rehtoria, 1709 opettajaa, 5001 oppijaa ja 1282 huoltajaa. Vastausprosentti oli 85.

Arvioinnin tulokset julkaistaan keväällä 2019.

Lisätietoja

arviointineuvos Päivi Kamppi, puh. 029 533 5512, etunimi.sukunimi@karvi.fi

arviointiasiantuntija Niina Rumpu, puh. 029 533 5525, etunimi.sukunimi@karvi.fi

Tiedot

Alkaa:
1.4.2017
Loppuu:
31.5.2019
Tapahtumaluokka:

Sulje