Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Saamen, romani- ja viittomakielen oppimistulosten arviointi

1.3.20143.5.2016

Saamen, romani- ja viittomakielen oppimistulosten arvioinnissa selvitetään, miten hyvin perusopetuksen opetussuunnitelmassa (2004) asetetut tavoitteet on kussakin näistä kielistä saavutettu. Kukin näistä kielestä arvioidaan erikseen, saamen kielessä arvioidaan kaikki kolme saamen kieltä (pohjoissaame, inarinsaame ja koltansaame).

Arviointi kohdistuu perusopetuksen yläluokille (7. – 9. -luokkalaiset). Kohderyhmä on laajempi kuin perusopetuksen päättöarvioinneissa yleensä kohdejoukon pienuuden vuoksi.

Arvioinnin tarkoituksena on luoda kokonaiskuva kunkin kielen opetuksen tilasta ja koulutuksellisen tasa-arvon toteutumisesta kansallisella tasolla.

Arviointitiedot kerätään kielen eri osa-alueisiin liittyvillä tehtäväsarjoilla. Näiden lisäksi oppilaille, opettajille ja rehtoreille tehdään taustakyselyt, joilla kerätään tietoa oppilaiden asenteista sekä oppimistuloksiin vaikuttavista tekijöistä, esimerkiksi opetusjärjestelyistä ja opetuksen määrästä. Aineistonkeruun yhteydessä voidaan tarvittaessa käyttää myös muita menetelmiä, esimerkiksi haastatteluaineistoa.

Arviointikokeet toteutetaan keväällä 2015 ja raportit valmistuvat vuoden 2015 loppuun mennessä.

 

Yhteyshenkilö Karvissa

Mari Huhtanen,

puh. 02953 35510,etunimi.sukunimi@karvi.fi

Tiedot

Alkaa:
1.3.2014
Loppuu:
3.5.2016
Tapahtumaluokka:

Sulje