Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Saimaan ammattikorkeakoulun auditointi

1.2.201630.4.2017

Saimaan ammattikorkeakoulun laatujärjestelmän auditointi toteutetaan ajalla helmikuu 2016 – huhtikuu 2017. Kolmipäiväinen auditointivierailu toteutetaan marraskuussa 2016. Saimaan ammattikorkeakoulun valitsema valinnainen auditointikohde on Kansainväliset toiminnot. Auditoinnin toteuttaa kotimainen auditointiryhmä. Auditointiryhmän jäsenet ovat:

Rehtori Vesa Taatila, Turun ammattikorkeakoulu (puheenjohtaja)
Opiskelija Anna Kuusala, Tampereen teknillinen yliopisto
Erityisasiantuntija Laura Lindeman, Työ- ja elinkeinoministeriö
Vararehtori Anne Pohjus, Satakunnan ammattikorkeakoulu
Yliopistonlehtori, dosentti Turo Virtanen, Helsingin yliopisto.

Auditoinnissa arvioidaan laatujärjestelmää, jonka korkeakoulu on kehittänyt omista lähtökohdistaan ja tavoitteidensa mukaisesti. Laatujärjestelmällä tarkoitetaan toiminnan kehittämisen kokonaisuutta, joka muodostuu laadunhallinnan organisaatiosta, vastuunjaosta, menettelytavoista ja resursseista. Laadunhallinnalla tarkoitetaan niitä menettelytapoja, prosesseja tai järjestelmiä, joiden avulla korkeakoulu seuraa, ylläpitää ja kehittää toimintansa laatua.

Auditointien tavoitteena on tukea korkeakouluja kehittämään eurooppalaisia laadunvarmistuksen periaatteita vastaavat laatujärjestelmät ja osoittaa, että Suomessa on toimiva ja johdonmukainen laadunvarmistus sekä korkeakouluissa että kansallisella tasolla. Kansallisena tavoitteena on myös koota ja välittää laadunhallinnan hyviä käytänteitä, edistää niiden leviämistä korkeakoululaitoksessa ja kehittää korkeakoulutusta kokonaisuudessaan. Auditoinnin lähtökohtana on siten suomalaiseen arviointikäytäntöön vahvaksi perinteeksi muodostunut ja korkeakoulujen autonomiaa tukeva kehittävä arviointi.

Yhteydenotot Saimaan ammattikorkeakoulun auditointiin liittyen

auditoinnin projektipäällikkö, arviointiasiantuntija Touko Apajalahti

puh. 029533 5502, etunimi.sukunimi@karvi.fi

Tiedot

Alkaa:
1.2.2016
Loppuu:
30.4.2017
Tapahtumaluokka:

Sulje