Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Taideyliopiston auditointi

1.3.201730.9.2018

Taideyliopiston laatujärjestelmän auditointi toteutetaan ajalla maaliskuu 2017–syyskuu 2018. Kolmipäiväinen auditointivierailu toteutetaan huhtikuussa 2018. Taideyliopiston valitsema valinnainen auditointikohde on Taideyliopiston koulutustarjonnan kehittäminen. Auditoinnin toteuttaa kansallinen auditointiryhmä. Auditointiryhmän jäsenet ovat:

Kauppatieteiden tohtori, vararehtori Minna Hiillos, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu (puheenjohtaja)
Filosofian maisteri, laatupäällikkö Pirjo Halonen, Jyväskylän yliopisto
Teologian ylioppilas, filosofian maisteri Juha Isotalo, Helsingin yliopisto
Toiminnanjohtaja Minnakaisa Kuivalainen, Tampereen musiikkijuhlat
Filosofian tohtori, arktisen muotoilun klusterijohtaja Mika Laakkonen, Lapin yliopisto

Auditoinnissa arvioidaan laatujärjestelmää, jonka korkeakoulu on kehittänyt omista lähtökohdistaan ja tavoitteidensa mukaisesti. Laatujärjestelmällä tarkoitetaan toiminnan kehittämisen kokonaisuutta, joka muodostuu laadunhallinnan organisaatiosta, vastuunjaosta, menettelytavoista ja resursseista. Laadunhallinnalla tarkoitetaan niitä menettelytapoja, prosesseja tai järjestelmiä, joiden avulla korkeakoulu seuraa, ylläpitää ja kehittää toimintansa laatua.

Auditointien tavoitteena on tukea korkeakouluja kehittämään eurooppalaisia laadunvarmistuksen periaatteita vastaavat laatujärjestelmät ja osoittaa, että Suomessa on toimiva ja johdonmukainen laadunvarmistus sekä korkeakouluissa että kansallisella tasolla. Kansallisena tavoitteena on myös koota ja välittää laadunhallinnan hyviä käytänteitä, edistää niiden leviämistä korkeakoululaitoksessa ja kehittää korkeakoulutusta kokonaisuudessaan. Auditoinnin lähtökohtana on siten suomalaiseen arviointikäytäntöön vahvaksi perinteeksi muodostunut ja korkeakoulujen autonomiaa tukeva kehittävä arviointi.

Auditoinnin yhteyshenkilö Karvissa

Kati Isoaho, arviointiasiantuntija
+358 29 533 5519, etunimi.sukunimi@karvi.fi

Tiedot

Alkaa:
1.3.2017
Loppuu:
30.9.2018
Tapahtumaluokka:

Sulje