Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tampereen yliopiston laatujärjestelmän auditointi

1.2.201431.3.2015

Tampereen yliopiston laatujärjestelmän auditointi toteutettiin ajalla helmikuu 2014 – maaliskuu 2015. Kolmipäiväinen auditointivierailu toteutettiin marraskuussa 2014. Tampereen yliopiston valitsema valinnainen auditointikohde oli Palaute- ja seurantajärjestelmät tutkintokoulutuksessa. Auditoinnin toteutti kansallinen auditointiryhmä.

Auditoinnissa arvioidaan laatujärjestelmää, jonka yliopisto on kehittänyt omista lähtökohdistaan ja tavoitteidensa mukaisesti. Laatujärjestelmällä tarkoitetaan toiminnan kehittämisen kokonaisuutta, joka muodostuu laadunhallinnan organisaatiosta, vastuunjaosta, menettelytavoista ja resursseista. Laadunhallinnalla tarkoitetaan niitä menettelytapoja, prosesseja tai järjestelmiä, joiden avulla korkeakoulu seuraa, ylläpitää ja kehittää toimintansa laatua.

Auditointien tavoitteena on tukea korkeakouluja kehittämään eurooppalaisia laadunvarmistuksen periaatteita vastaavat laatujärjestelmät ja näin osoittaa, että Suomessa on toimiva ja johdonmukainen laadunvarmistus sekä korkeakouluissa että kansallisella tasolla. Kansallisena tavoitteena on myös koota ja välittää laadunhallinnan hyviä käytänteitä, edistää niiden leviämistä korkeakoululaitoksessa ja kehittää korkeakoulutusta kokonaisuudessaan. Auditoinnin lähtökohtana on siten suomalaiseen arviointikäytäntöön vahvaksi perinteeksi muodostunut ja korkeakoulujen autonomiaa tukeva kehittävä arviointi.

Raportti

Auditoinnin yhteyshenkilö Karvissa

Marja-Liisa Saarilammi, puh. 02953 35528, etunimi.sukunimi@karvi.fi

 

Tiedot

Alkaa:
1.2.2014
Loppuu:
31.3.2015
Tapahtumaluokka:

Sulje