Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Turun yliopiston uusinta-auditointi

1.11.201630.6.2017

Turun yliopiston laatujärjestelmän uusinta-auditointi toteutetaan ajalla marraskuu 2016 – kesäkuu 2017. Kaksipäiväinen auditointivierailu toteutetaan huhtikuussa 2017. Turun yliopiston  uusinta-auditointi kohdistuu kolmeen auditointikohteeseen: laatujärjestelmän kehittäminen, yhteiskunnallinen vaikuttavuus ja  aluekehitystyö sekä laatujärjestelmän kokonaisuus.  Uusinta-auditoinnin toteuttaa kansainvälinen auditointiryhmä. Auditointiryhmän jäsenet ovat:

  • Professori, dekaani Jari Niemelä, Helsingin yliopisto, Suomi (puheenjohtaja)
  • Puheenjohtaja Agneta Bladh, Swedish Research Council, Ruotsi
  • Tohtoriopiskelija Martin Galevski, University of Oxford, Iso-Britannia
  • Vice President EU-Affairs Leena Sarvaranta, Teknologian tutkimuskeskus VTT, Suomi

Auditoinnissa arvioidaan laatujärjestelmää, jonka korkeakoulu on kehittänyt omista lähtökohdistaan ja tavoitteidensa mukaisesti. Laatujärjestelmällä tarkoitetaan toiminnan kehittämisen kokonaisuutta, joka muodostuu laadunhallinnan organisaatiosta, vastuunjaosta, menettelytavoista ja resursseista. Laadunhallinnalla tarkoitetaan niitä menettelytapoja, prosesseja tai järjestelmiä, joiden avulla korkeakoulu seuraa, ylläpitää ja kehittää toimintansa laatua.

Auditointien tavoitteena on tukea korkeakouluja kehittämään eurooppalaisia laadunvarmistuksen periaatteita vastaavat laatujärjestelmät ja osoittaa, että Suomessa on toimiva ja johdonmukainen laadunvarmistus sekä korkeakouluissa että kansallisella tasolla. Kansallisena tavoitteena on myös koota ja välittää laadunhallinnan hyviä käytänteitä, edistää niiden leviämistä korkeakoululaitoksessa ja kehittää korkeakoulutusta kokonaisuudessaan. Auditoinnin lähtökohtana on siten suomalaiseen arviointikäytäntöön vahvaksi perinteeksi muodostunut ja korkeakoulujen autonomiaa tukeva kehittävä arviointi.

 

Yhteydenotot auditointiin liittyen

Sirpa Moitus, arviointineuvos

puh. 029 533 5518, etunimi.sukunimi@karvi.fi

Tiedot

Alkaa:
1.11.2016
Loppuu:
30.6.2017
Tapahtumaluokka:

Sulje