Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Valtiontalouden säästöjen vaikutukset sivistyksellisten oikeuksien toteutumiseen

1.3.201631.12.2017

Hyväksyessään hallituksen esityksen opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain (rahoituslaki) muuttamisesta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi (258/2014) eduskunta edellytti vastauksessaan, että hallitus seuraa tarkoin vaalikaudella 2011–2015 toteutettujen säästöpäätösten tosiasiallisia vaikutuksia opetus- ja kulttuuritoimeen liittyvien sivistyksellisten oikeuksien toteutumiseen ja ryhtyy välittömästi toimenpiteisiin, jos etenkin nuorten ihmisten tosiasialliset ja yhtäläiset mahdollisuudet saada koulutusta heikkenevät. Hallituksen tulee antaa asiasta selvitys sivistysvaliokunnalle vuoden 2017 loppuun mennessä.

Karvi toteuttaa selvityksen, joka tuottaa varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja sen liitännäistoimintojen, lukiokoulutuksen, taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön osalta tietoa siitä miten perustuslain ja koulutuksen erityislakien mukaiset sivistykselliset oikeudet toteutuvat sekä siitä, miten säästöt ovat vaikuttaneet yhdenvertaisuuden toteutumiseen.
Järjestäjiltä kerätään aineistoa selvitystä varten syksyllä 2016. Lisäksi pidetään arviointipaneeleja keväällä 2017. Selvitys luovutetaan opetus- ja kulttuuriministeriölle kesäkuussa 2017 ja ministeriö laatii sen pohjalta eduskunnan sivistysvaliokunnalle eduskunnan edellyttämän selvityksen.

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus nimitti kesäkuussa 2016 ulkoisista teema-alueen asiantuntijoista koostuvan arviointiryhmän. Arviointiryhmään nimettiin seuraavat henkilöt:

Arviointiryhmän puheenjohtaja
Kari Pitkänen
Arviointiryhmän jäsenet
Johtava tuloksellisuustarkastaja Tanja Kirjavainen, Valtiontalouden tarkastusvirasto
Markku Suortamo

Lisätietoa selvityksestä
Arviointisuunnittelija Raisa Hievanen
etunimi.sukunimi@karvi.fi, puh. 029 533 5542

Tiedot

Alkaa:
1.3.2016
Loppuu:
31.12.2017
Tapahtumaluokka:

Sulje