Karvi.fi

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden toimeenpanon arviointi

09/2016 - 12/2019

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden toimeenpanon arvioinnin tavoitteena on hyödyttää varhaiskasvatuksen ohjausjärjestelmän valtakunnallisen tason sekä paikallisen tason toimijoita. Arvioinnin tarkoituksena on tuottaa tietoa siitä, miten selkeinä ja tarkoituksenmukaisina eri toimijat kokevat Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja niiden käyttöönoton ohjauksen ja tunnistaa Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden ja paikallisten suunnitelmien toteutumista edistäviä ja estäviä tekijöitä. Arviointi tuottaa lisäksi tietoa perusteasiakirjan tavoitteiden paikallisista tulkinnoista ja niiden toteutumisesta varhaiskasvatuksen käytännöissä.

Arviointihanke toteutetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa vuosina 2017–2018 arvioidaan perusteasiakirjan käyttöönottoon liittyviä prosesseja ja paikallisten suunnitelmien laatimiseen ja käyttöönottoon liittyviä prosesseja. Lisäksi arvioidaan, miten varhaiskasvatuslain edellyttämän tavoitteet konkretisoituvat paikallisissa ja lapsen varhaiskasvatussuunnitelmissa. Toisessa vaiheessa vuosina 2018–2019 arvioidaan suunnitelmien toteutumista.

Varhaiskasvatussuunnitelmien tarkoituksenmukaisuus ja selkeys sekä niihin kirjattujen sisältöjen toteutuminen ovat varhaiskasvatuksen laadun avaintekijöitä.  Perusteasiakirja toimii varhaiskasvatuksen laadun suunnannäyttäjänä, ja sen toteutumisen arviointi on keskiössä laadun kehittämiseksi.

Arvioinnin kohteena ovat:
a) Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden 2016 käyttöönottoon liittyvät prosessit
b) paikallisen varhaiskasvatussuunnitelman laatimiseen ja käyttöönottoon liittyvät prosessit
c) lapsen varhaiskasvatussuunnitelman laatimiseen ja käyttöönottoon liittyvät prosessit
d) varhaiskasvatussuunnitelmien sisällöt
e) suunnitelmien toteutuminen varhaiskasvatustoiminnassa

Lisätietoja:

Arviointiasiantuntija Laura Repo, puh. puh. 029 533 5553, laura.repo@karvi.fi

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
09/2016
Loppuu:
12/2019
Tapahtumaluokka:

Sulje