Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Auditering av Konstuniversitetet

1.3.201730.9.2018

Auditeringen av kvalitetssystemet vid Konstuniversitetet genomförs under perioden mars 2017–september 2018. Ett tre dagar långt auditeringsbesök genomförs i april 2018. Auditeringsobjektet som högskolan kunde fritt välja är utvecklingen av utbildningsutbud i Konstuniversitetet. En nationell auditeringsgrupp utför auditeringen. Auditeringsgruppens medlemmar är:

Ekonomi doktor, prorektor Minna Hiillos, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu (ordförande)
Filosofie magister, kvalitetschef Pirjo Halonen, Jyväskylän yliopisto
Teologie studerande, filosofie magister Juha Isotalo, Helsingfors Universitet
Verksamhetsledare Minnakaisa Kuivalainen, Tampereen musiikkijuhlat
Filosofie doktor, direktör Mika Laakkonen, Lapin yliopisto

Vid auditeringen utvärderas det kvalitetssystem som högskolan har utvecklat i enlighet med sina egna utgångspunkter och mål. Med kvalitetssystem avser man verksamhetsutvecklingen som helhet, vilken består av kvalitetshanteringens organisation, ansvarsfördelning, förfaranden och resurser. Med kvalitetshantering avses högskolans förfaranden, processer eller system för att upprätthålla och utveckla kvaliteten i sin verksamhet.

Syftet med auditeringarna är att stödja högskolorna i att utveckla kvalitetssystem i enlighet med principerna för europeisk kvalitetssäkring och således påvisa att Finland har en fungerande och följdriktig kvalitetssäkring både i högskolorna och på en nationell nivå. Ett nationellt syfte är också att sammanställa och förmedla god praxis inom kvalitetshantering, att främja spridningen av god praxis inom högskolorna och utveckla högskoleutbildningen i sin helhet.  Som utgångspunkt för auditeringen fungerar den utvecklande utvärderingen som stödjer högskolornas autonomi och som har blivit en stark tradition inom finländsk utvärderingspraxis.


Kontaktperson vid utvärderingscentret

Kati Isoaho, utvärderingsexpert
+358 29 533 5519, förnamn.efternamn@karvi.fi

Detaljer

Start:
1.3.2017
Slutar:
30.9.2018
Evenemang Kategori:

Stäng