Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Auditering av kvalitetssystemet vid Åbo universitet

1.1.201428.2.2015

Auditeringen av kvalitetssystemet vid Åbo universitet genomfördes under perioden januari 2014- februari 2015. Ett tre dagar långt auditeringsbesök genomfördes i oktober 2014. Det valfria auditeringsobjekt som Åbo universitet själv hade valt var de studerandes engagemang (student engagement). En internationell auditeringsgrupp utförde auditeringen.

Vid auditeringen utvärderas det kvalitetssystem som universitetet har utvecklat i enlighet med sina egna utgångspunkter och mål. Med kvalitetssystem avser man verksamhetsutvecklingen som helhet, vilken består av kvalitetshanteringens organisation, ansvarsfördelning, förfaranden och resurser. Med kvalitetshantering avses högskolans förfaranden, processer eller system för att upprätthålla och utveckla kvaliteten i sin verksamhet.

Syftet med auditeringarna är att stödja högskolorna i deras arbete med att utveckla kvalitetssystem som motsvarar principerna för den europeiska kvalitetssäkringen. På det här sättet är det möjligt att påvisa att Finland har en fungerande och följdriktig kvalitetssäkring både i högskolorna och på en nationell nivå. Ett nationellt syfte är också att sammanställa och förmedla god praxis inom kvalitetshantering, att främja spridningen av god praxis inom högskolorna och utveckla högskoleutbildningen i sin helhet.  Som utgångspunkt för auditeringen fungerar den utvecklande utvärderingen som stödjer högskolornas autonomi och som har blivit en stark tradition inom finländsk utvärderingspraxis.

Rapporten

 Kontaktperson vid utvärderingscentret

Matti Kajaste, tfn 029 533 5511, förnamn.efternamn@karvi.fi

Detaljer

Start:
1.1.2014
Slutar:
28.2.2015
Evenemang Kategori:

Stäng