Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Auditering av kvalitetssystemet vid Humanistinen ammattikorkeakoulu

1.3.201719.8.2018

Auditeringen av kvalitetssystemet vid Humanistinen ammattikorkeakoulu genomförs under perioden mars 2017 – augusti 2018. Ett tre dagar långt auditeringsbesök genomförs i 6-8 februari 2018. Auditeringsobjektet som högskolan kunde fritt välja är kvalitetshanteringen av Lärande på en digital campus. En nationell auditeringsgrupp utför auditeringen:

  • Prorektor Päivi Karttunen, Tampereen ammattikorkeakoulu (ordförande)
  • Överlärare Kari Kiviniemi, Oulun ammattikorkeakoulu
  • Seniorrådgivare Kai Koivumäki, Nordiska ministerrådet
  • Studerande Neea Liinpää, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Universitetslektor Turo Virtanen, Helsingfors universitet.

Vid auditeringen utvärderas det kvalitetssystem som högskolan har utvecklat i enlighet med sina egna utgångspunkter och mål. Med kvalitetssystem avser man verksamhetsutvecklingen som helhet, vilken består av kvalitetshanteringens organisation, ansvarsfördelning, förfaranden och resurser. Med kvalitetshantering avses högskolans förfaranden, processer eller system för att upprätthålla och utveckla kvaliteten i sin verksamhet.

Syftet med auditeringarna är att stödja högskolorna i att utveckla kvalitetssystem i enlighet med principerna för europeisk kvalitetssäkring och således påvisa att Finland har en fungerande och följdriktig kvalitetssäkring både i högskolorna och på en nationell nivå. Ett nationellt syfte är också att sammanställa och förmedla god praxis inom kvalitetshantering, att främja spridningen av god praxis inom högskolorna och utveckla högskoleutbildningen i sin helhet.  Som utgångspunkt för auditeringen fungerar den utvecklande utvärderingen som stödjer högskolornas autonomi och som har blivit en stark tradition inom finländsk utvärderingspraxis.

 

Kontaktperson vid utvärderingscentret

Kirsi Mustonen

tfn 029 533 5515, förnamn.efternamn@karvi.fi

 

 

Detaljer

Start:
1.3.2017
Slutar:
19.8.2018
Evenemang Kategori:

Stäng