Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Auditering av kvalitetssystemet vid Kajaanin ammattikorkeakoulu

1.12.201331.3.2015

Auditeringen av kvalitetssystemet vid Kajaanin ammattikorkekoulu genomfördes under perioden december 2013- mars 2015. Ett tre dagar långt auditeringsbesök genomfördes i november 2014. Det valfria auditeringsobjekt som Kajaanin ammattikorkekoulu själv har valt var studerande i utvecklingsverksamheten. En inhemsk auditeringsgrupp utförde auditeringen.

Vid auditeringen utvärderas det kvalitetssystem som universitetet har utvecklat i enlighet med sina egna utgångspunkter och mål. Med kvalitetssystem avser man verksamhetsutvecklingen som helhet, vilken består av kvalitetshanteringens organisation, ansvarsfördelning, förfaranden och resurser. Med kvalitetshantering avses högskolans förfaranden, processer eller system för att upprätthålla och utveckla kvaliteten i sin verksamhet.

Syftet med auditeringarna är att stödja högskolorna i deras arbete med att utveckla kvalitetssystem som motsvarar principerna för den europeiska kvalitetssäkringen. På det här sättet är det möjligt att påvisa att Finland har en fungerande och följdriktig kvalitetssäkring både i högskolorna och på en nationell nivå. Ett nationellt syfte är också att sammanställa och förmedla god praxis inom kvalitetshantering, att främja spridningen av god praxis inom högskolorna och utveckla högskoleutbildningen i sin helhet.  Som utgångspunkt för auditeringen fungerar den utvecklande utvärderingen som stödjer högskolornas autonomi och som har blivit en stark tradition inom finländsk utvärderingspraxis.

Rapporten

Kontaktpersoner vid utvärderingscentret

Kirsi Mustonen, tfn 029 533 5519, förnamn.efternamn@karvi.fi

Jani Goman, tfn 029 533 5505, förnamn.efternamn@karvi.fi

Detaljer

Start:
1.12.2013
Slutar:
31.3.2015
Evenemang Kategori:

Stäng