Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Auditering av Laurea-ammattikorkeakoulu

1.12.201531.10.2016

Auditeringen av kvalitetssystemet vid Laurea-ammattikorkeakoulu genomförs under perioden december 2015- oktober 2016. Ett tre dagar långt auditeringsbesök genomförs i mars 2016. Auditeringsobjektet som högskolan kunde fritt välja är kvalitetshantering av Learning by Developing –metoden. En internationell auditeringsgrupp utför auditeringen.

Vid auditeringen utvärderas det kvalitetssystem som högskolan har utvecklat i enlighet med sina egna utgångspunkter och mål. Med kvalitetssystem avser man verksamhetsutvecklingen som helhet, vilken består av kvalitetshanteringens organisation, ansvarsfördelning, förfaranden och resurser. Med kvalitetshantering avses högskolans förfaranden, processer eller system för att upprätthålla och utveckla kvaliteten i sin verksamhet.

Syftet med auditeringarna är att stödja högskolorna i att utveckla kvalitetssystem i enlighet med principerna för europeisk kvalitetssäkring och således påvisa att Finland har en fungerande och följdriktig kvalitetssäkring både i högskolorna och på en nationell nivå. Ett nationellt syfte är också att sammanställa och förmedla god praxis inom kvalitetshantering, att främja spridningen av god praxis inom högskolorna och utveckla högskoleutbildningen i sin helhet. Som utgångspunkt för auditeringen fungerar den utvecklande utvärderingen som stödjer högskolornas autonomi och som har blivit en stark tradition inom finländsk utvärderingspraxis.

 

Kontaktperson vid utvärderingscentret

Matti Kajaste

tfn 02953 35511, förnamn.efternamn@karvi.fi

Detaljer

Start:
1.12.2015
Slutar:
31.10.2016
Evenemang Kategori:

Stäng