Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Auditering av kvalitetssystemet vid Tampereen ammattikorkeakoulu

1.1.201531.3.2016

Auditeringen av kvalitetssystemet vid Tampereen ammattikorkeakoulu genomförs under perioden januari 2015- mars 2016. Ett tre dagar långt auditeringsbesök genomförs i november 2015. Auditeringsobjektet som högskolan kunde fritt välja är utbildningsexportEn internationell auditeringsgrupp utför auditeringen.

Vid auditeringen utvärderas det kvalitetssystem som högskolan har utvecklat i enlighet med sina egna utgångspunkter och mål. Med kvalitetssystem avser man verksamhetsutvecklingen som helhet, vilken består av kvalitetshanteringens organisation, ansvarsfördelning, förfaranden och resurser. Med kvalitetshantering avses högskolans förfaranden, processer eller system för att upprätthålla och utveckla kvaliteten i sin verksamhet.

Syftet med auditeringarna är att stödja högskolorna i att utveckla kvalitetssystem i enlighet med principerna för europeisk kvalitetssäkring och således påvisa att Finland har en fungerande och följdriktig kvalitetssäkring både i högskolorna och på en nationell nivå. Ett nationellt syfte är också att sammanställa och förmedla god praxis inom kvalitetshantering, att främja spridningen av god praxis inom högskolorna och utveckla högskoleutbildningen i sin helhet.  Som utgångspunkt för auditeringen fungerar den utvecklande utvärderingen som stödjer högskolornas autonomi och som har blivit en stark tradition inom finländsk utvärderingspraxis.

 

Kontaktpersoner vid utvärderingscentret

Matti Kajaste
tfn 02953 35511, förnamn.efternamn@karvi.fi

Kati Isoaho (fram till 1.9.2015)
tfn 029533 5519, förnamn.efternamn@karvi.fi

Detaljer

Start:
1.1.2015
Slutar:
31.3.2016
Evenemang Kategori:

Stäng