Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Auditering av kvalitetssystemet vid Yrkeshögskolan Arcada

1.10.201630.4.2018

Auditeringen av kvalitetssystemet vid Arcada genomförs under perioden oktober 2016 – april 2018. Ett tre dagar långt auditeringsbesök genomförs 21-23 november 2017. Auditeringsobjektet som högskolan kunde fritt välja är Samverkan och samarbete kring vägledning en åt studenter. En nordisk auditeringsgrupp utför auditeringen. Auditeringsgruppen består av följande medlemmar:

Filosofie doktor Ingegerd Palmér, f.d. rektor Mälardalens högskola (auditeringsgruppens ordförande)
Kristina Falkenstedt, utvecklingschef, Svenska bildningstjänster, Esbo stad
Filosofie doktor Mona Fjellström, universitetslektor, universitetspedagogik och lärandestöd, Umeå universitet
Erik Kaunismäki, studerande, Svenska Handelshögskolan
Filosofie doktor Helge Salvesen, professor emeritus, Universitetet i Tromsö

Vid auditeringen utvärderas det kvalitetssystem som högskolan har utvecklat i enlighet med sina egna utgångspunkter och mål. Med kvalitetssystem avser man verksamhetsutvecklingen som helhet, vilken består av kvalitetshanteringens organisation, ansvarsfördelning, förfaranden och resurser. Med kvalitetshantering avses högskolans förfaranden, processer eller system för att upprätthålla och utveckla kvaliteten i sin verksamhet.

Syftet med auditeringarna är att stödja högskolorna i att utveckla kvalitetssystem i enlighet med principerna för europeisk kvalitetssäkring och således påvisa att Finland har en fungerande och följdriktig kvalitetssäkring både i högskolorna och på en nationell nivå. Ett nationellt syfte är också att sammanställa och förmedla god praxis inom kvalitetshantering, att främja spridningen av god praxis inom högskolorna och utveckla högskoleutbildningen i sin helhet.  Som utgångspunkt för auditeringen fungerar den utvecklande utvärderingen som stödjer högskolornas autonomi och som har blivit en stark tradition inom finländsk utvärderingspraxis.

Kontaktperson vid utvärderingscentret

Mirella Nordblad
tfn 029 533 5541, förnamn.efternamn@karvi.fi

Detaljer

Start:
1.10.2016
Slutar:
30.4.2018
Evenemang Kategori:

Stäng