Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Auditering av Oulun ammattikorkeakoulu

1.1.201731.3.2018

Auditeringen av kvalitetssystemet vid Oulun ammattikorkeakoulu genomförs under perioden januari 2017- mars 2018. Ett tre dagar långt auditeringsbesök genomförs i november 2017. Auditeringsobjektet som högskolan kunde fritt välja är OAMK LABS -konceptet. En nationell auditeringsgrupp utför auditeringen. Auditeringsgruppens medlemmar är:

  • Prorektor, ekonomie lisenciat Merja Heino, Saimaan ammattikorkeakoulu (ordförande)
  • Utvecklingschef, krigsvetenskaplig doktor Johanna Anttonen, Försvarshögskolan
  • Student Tero Haapala, Turun ammattikorkeakoulu
  • Vetenskapombudsmannen, filosofie doktor Kalle Korhonen, Konestiftelsen
  • Prorektor, teknologie doktor Anne Pohjus, Satakunnan ammattikorkeakoulu.

Vid auditeringen utvärderas det kvalitetssystem som högskolan har utvecklat i enlighet med sina egna utgångspunkter och mål. Med kvalitetssystem avser man verksamhetsutvecklingen som helhet, vilken består av kvalitetshanteringens organisation, ansvarsfördelning, förfaranden och resurser. Med kvalitetshantering avses högskolans förfaranden, processer eller system för att upprätthålla och utveckla kvaliteten i sin verksamhet.

Syftet med auditeringarna är att stödja högskolorna i att utveckla kvalitetssystem i enlighet med principerna för europeisk kvalitetssäkring och således påvisa att Finland har en fungerande och följdriktig kvalitetssäkring både i högskolorna och på en nationell nivå. Ett nationellt syfte är också att sammanställa och förmedla god praxis inom kvalitetshantering, att främja spridningen av god praxis inom högskolorna och utveckla högskoleutbildningen i sin helhet.  Som utgångspunkt för auditeringen fungerar den utvecklande utvärderingen som stödjer högskolornas autonomi och som har blivit en stark tradition inom finländsk utvärderingspraxis.

För vidare information gällande auditeringen

Karl Holm, utvärderingsråd

karl.holm@karvi.fi, +358 (0)29533 5509

Detaljer

Start:
1.1.2017
Slutar:
31.3.2018
Evenemang Kategori:

Stäng