Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Auditering av Polisyrkeshögskolan

1.10.201631.5.2018

Auditeringen av kvalitetssystemet vid Polisyrkeshögskolan genomförs under perioden oktober 2016 – våren 2018. Ett tre dagar långt auditeringsbesök genomförs i november 2017. Auditeringsobjektet som högskolan kunde fritt välja är globalt samarbete. En internationell auditeringsgrupp utför auditeringen. Auditeringsgruppen består av följande medlemmar:

Professor John Taylor, Lancaster University, UK (Chair)
Director of Development Kristiina Erkkilä, Espoo
Executive Director Jaana Ignatius, Federation of Universities of Applied Sciences
Senior Adviser Jorunn Lindholt, Norwegian Police University College, Norway

Interim Director Rok Primozic, Office of the Republic of Slovenia for Youth

Vid auditeringen utvärderas det kvalitetssystem som högskolan har utvecklat i enlighet med sina egna utgångspunkter och mål. Med kvalitetssystem avser man verksamhetsutvecklingen som helhet, vilken består av kvalitetshanteringens organisation, ansvarsfördelning, förfaranden och resurser. Med kvalitetshantering avses högskolans förfaranden, processer eller system för att upprätthålla och utveckla kvaliteten i sin verksamhet.

Syftet med auditeringarna är att stödja högskolorna i att utveckla kvalitetssystem i enlighet med principerna för europeisk kvalitetssäkring och således påvisa att Finland har en fungerande och följdriktig kvalitetssäkring både i högskolorna och på en nationell nivå. Ett nationellt syfte är också att sammanställa och förmedla god praxis inom kvalitetshantering, att främja spridningen av god praxis inom högskolorna och utveckla högskoleutbildningen i sin helhet.  Som utgångspunkt för auditeringen fungerar den utvecklande utvärderingen som stödjer högskolornas autonomi och som har blivit en stark tradition inom finländsk utvärderingspraxis.

Kontaktperson vid utvärderingscentret:

Hilla Aurén, utvärderingsexpert

tfn 029 533 5544, förnamn.efternamn@karvi.fi

Detaljer

Start:
1.10.2016
Slutar:
31.5.2018
Evenemang Kategori:

Stäng