Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Auditering av Uleåborgs universitet

1.1.201731.5.2018

Auditeringen av kvalitetssystemet vid Uleåborgs universitet genomförs under perioden januari 2017 – våren 2018. Ett tre dagar långt auditeringsbesök genomförs i oktober 2017. Auditeringsobjektet som högskolan kunde fritt välja är ledning av förändring med fokus på personalens välmående (henkilökunnan hyvinvoinnin johtaminen muutoksessa). En internationell auditeringsgrupp utför auditeringen. Auditeringsgruppen består av följande medlemmar:

Professor Ellen Hazelkorn, Dublin Institute of Technology, Irland (ordförande)
Forskarstuderande Rediet Abebe, Tammerfors universitet
Prorektor Heidi Ahokallio-Leppälä, Hämeen ammattikorkeakoulu
Professor Philippe Bouillard, Université Libre de Bruxelles, Belgien
Verkställande direktör Kati Korhonen-Yrjänheikki, Utbildningsfonden.

Vid auditeringen utvärderas det kvalitetssystem som högskolan har utvecklat i enlighet med sina egna utgångspunkter och mål. Med kvalitetssystem avser man verksamhetsutvecklingen som helhet, vilken består av kvalitetshanteringens organisation, ansvarsfördelning, förfaranden och resurser. Med kvalitetshantering avses högskolans förfaranden, processer eller system för att upprätthålla och utveckla kvaliteten i sin verksamhet.

Syftet med auditeringarna är att stödja högskolorna i att utveckla kvalitetssystem i enlighet med principerna för europeisk kvalitetssäkring och således påvisa att Finland har en fungerande och följdriktig kvalitetssäkring både i högskolorna och på en nationell nivå. Ett nationellt syfte är också att sammanställa och förmedla god praxis inom kvalitetshantering, att främja spridningen av god praxis inom högskolorna och utveckla högskoleutbildningen i sin helhet.  Som utgångspunkt för auditeringen fungerar den utvecklande utvärderingen som stödjer högskolornas autonomi och som har blivit en stark tradition inom finländsk utvärderingspraxis.

Kontaktperson vid utvärderingscentret:

Utvärderingsexpert Touko Apajalahti

tfn +358 29 533 5502, förnamn.efternamn@karvi.fi

Detaljer

Start:
1.1.2017
Slutar:
31.5.2018
Evenemang Kategori:

Stäng