Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Auditeringen av Östra Finlands universitet

1.2.201630.4.2017

Auditeringen av kvalitetssystemet vid Östra Finlands universitet genomförs under perioden februari 2016 – april 2017. Ett tre dagar långt auditeringsbesök genomförs i april 2017. Auditeringsobjektet som högskolan kunde fritt välja är International academic affairs, arriving and leaving exchange students (Internationella studieärenden, inkommande och avgående utbytesstuderande). En internationell auditeringsgrupp utför auditeringen. Följande personer ar medlemmar av auditeringsgruppen

  • Prof. Timo Aarrevaara, Lapplands universitet, Finland (ordförande)
  • Dr. Gabriele Althoff, Enhetschef, International DAAD Academy, Tyskland
  • Studerande Juha Isotalo, Åbo universitet, Finland
  • Prof. Christopher Stephens, professor emeritus i medicinsk vetenskap, University of Southampton, Storbritannien
  • Prof., rektor Eva Werner, IMC University of Applied Sciences Krems, Österrike

Vid auditeringen utvärderas det kvalitetssystem som högskolan har utvecklat i enlighet med sina egna utgångspunkter och mål. Med kvalitetssystem avser man verksamhetsutvecklingen som helhet, vilken består av kvalitetshanteringens organisation, ansvarsfördelning, förfaranden och resurser. Med kvalitetshantering avses högskolans förfaranden, processer eller system för att upprätthålla och utveckla kvaliteten i sin verksamhet.

Syftet med auditeringarna är att stödja högskolorna i att utveckla kvalitetssystem i enlighet med principerna för europeisk kvalitetssäkring och således påvisa att Finland har en fungerande och följdriktig kvalitetssäkring både i högskolorna och på en nationell nivå. Ett nationellt syfte är också att sammanställa och förmedla god praxis inom kvalitetshantering, att främja spridningen av god praxis inom högskolorna och utveckla högskoleutbildningen i sin helhet.  Som utgångspunkt för auditeringen fungerar den utvecklande utvärderingen som stödjer högskolornas autonomi och som har blivit en stark tradition inom finländsk utvärderingspraxis.

Kontaktperson vid utvärderingscentret

Marja-Liisa Saarilammi

tfn 029 533 5528, förnamn.efternamn@karvi.fi

Detaljer

Start:
1.2.2016
Slutar:
30.4.2017
Evenemang Kategori:

Stäng