Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Förverkligas jämlikhet i utbildningen? Öppet diskussionstillfälle på basis av utvärderingsinformation

18.3.2021 klo 09:0011:00

Inbjudan till diskussion med utbildningens utvärderingsexperter

Jämlikhet är ett tema som genomsyrar hela utbildningssystemet. Men hur ser situationen ut i fråga om jämlikhet och likabehandling inom utbildningen i Finland? Vilka faktorer främjar eller förhindrar jämlikhet i utbildningen?

Kom med och diskutera jämlikhet och likabehandling i utbildningen den 18 mars kl. 9–11! Under evenemanget kan du föra fram synpunkter i anslutning till samhällsdiskussionen om utbildning eller fråga utbildningsexperterna vid Nationella centret för utbildningsutvärdering (NCU) om utbildning. Främjande av jämlikhet är en av tyngdpunkterna i NCU:s utvärderingsverksamhet och ett tema som genomsyrar hela vårt utbildningssystem. NCU producerar information om jämlikhet på alla utbildningsstadier, från småbarnspedagogik till högskoleutbildning.

Målet med evenemanget är att möjliggöra en öppen diskussion med låg tröskel om jämlikhet i utbildningen och att höra olika målgrupper i stor utsträckning. Dessutom strävar NCU efter att erbjuda deltagarna utvärderingsinformation som stöd för utvecklingen av utbildningen och för beslutsfattandet under kommunalvalet. Utbildningen är en av kommunens viktigaste uppgifter, i vilken också ingår regionala perspektiv och påtryckningar för strukturella förändringar. Inom utbildningsområdet pågår för närvarande också flera stora reformer.

Deltagande i diskussionen

Diskussionstillfället ordnas torsdagen den 18 mars kl. 9–11 på Teams.

Evenemanget är avgiftsfritt och öppet för alla intresserade. Deltagarna behöver inte anmäla sig till diskussionstillfället på förhand, utan de 350 första deltagarna som ansluter sig via Teams-länken ryms med. Anslut till mötet 18.3 kl. 9 genom att klicka här. 

Evenemanget är delvis svenskspråkigt. Evenemanget spelas inte in.

Detaljer

Datum:
18.3.2021
Tid:
09:00 – 11:00
Evenemang Kategori:

Plats

Teams-webinaari

Arrangör

Karvi
Visa Arrangör-webbplats

Stäng