Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kompetensbaserad, kundorienterad och effektiv yrkesutbildning

1.3.201631.3.2018

Utvärderingen grundar sig på en av delarna i spetsprojekt 2 ”Yrkesutbildningen på andra stadiet reformeras” under KOMPETENS OCH UTBILDNING i det strategiska regeringsprogrammet, dvs. kompetensbaserad verksamhet och tanke- och tillvägagångssätt som främjar sådan verksamhet samt effekterna av förändringen. Utvärderingen ger utvärderingsdata som baserar sig på mångsidig information och mångfacetterade tolkningar. Utvärderingsinformationen gäller hur kompetensbaseringen förverkligas och vilka faktorer som främjar eller hämmar den med tanke på framtiden. Dessutom får man information om god praxis. Syftet med utvärderingen är att stödja beslutsfattandet under reformen och i synnerhet stödja utvecklandet av en kompetensbaserad och kundorienterad yrkesutbildning. I utvärderingen blir olika instanser, så som utbildningsanordnare, arbetslivsrepresentanter, studerande och intressentgrupper delaktiga i att producera utvärderingsdata samt att tolka och tillgodogöra sig resultaten.

Utvärderingen görs med det anslag för utrednings- och forskningsverksamhet som stöder stats- rådets beslutsfattande och som finansieras av statsrådets kansli. NCU informerar om projektresultaten i olika skeden av projektet enligt överenskommelse med statsrådets kansli. Mellanrapporten för utvärderingen blir klar våren 2017 och slutrapporten i slutet av samma år.

En självvärdering riktas till utbildningsanordnare, studerande, arbetslivet och intressentgrupper hösten 2016 och regionala paneler ordnas 2017.

Utvärderingsprojektets webbplats: www.osaamisperusteisuus.karvi.fi/sv

 

Mer information:

Aila Korpi, tfn 029 533 5536, fornamn.efternamn@karvi.fi

Detaljer

Start:
1.3.2016
Slutar:
31.3.2018
Evenemang Kategori:

Stäng