Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Auditering av Lapin ammattikorkeakoulu

1.5.201630.9.2017

Auditeringen av kvalitetssystemet vid Lapin ammattikorkeakoulu genomförs under perioden maj 2016 – septemper 2017. Ett tre dagar långt auditeringsbesök genomförs i mars 2017. Auditeringsobjektet som högskolan kunde fritt välja är Kvalitetshantering av en virtuell campus. En nationell auditeringsgrupp utför auditeringen. Auditeringsgruppens medlemmar är:

Direktör Pekka Hulkko, Centria-ammattikorkeakoulu (ordförande)

Överlärare Anne Eskola, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Kvalitetschef Mervi Jokipii, Tammerfors tekniska universitet

Direktör Veli-Matti Lamppu, Företagarna i Finland

Studerande Verna Rantala, Tampereen ammattikorkeakoulu

Vid auditeringen utvärderas det kvalitetssystem som högskolan har utvecklat i enlighet med sina egna utgångspunkter och mål. Med kvalitetssystem avser man verksamhetsutvecklingen som helhet, vilken består av kvalitetshanteringens organisation, ansvarsfördelning, förfaranden och resurser. Med kvalitetshantering avses högskolans förfaranden, processer eller system för att upprätthålla och utveckla kvaliteten i sin verksamhet.

Syftet med auditeringarna är att stödja högskolorna i att utveckla kvalitetssystem i enlighet med principerna för europeisk kvalitetssäkring och således påvisa att Finland har en fungerande och följdriktig kvalitetssäkring både i högskolorna och på en nationell nivå. Ett nationellt syfte är också att sammanställa och förmedla god praxis inom kvalitetshantering, att främja spridningen av god praxis inom högskolorna och utveckla högskoleutbildningen i sin helhet.  Som utgångspunkt för auditeringen fungerar den utvecklande utvärderingen som stödjer högskolornas autonomi och som har blivit en stark tradition inom finländsk utvärderingspraxis.


Kontaktperson vid utvärderingscentret

Jani Goman, utvärderingsråd

Tfn 02 9533 55 05, förnamn.efternamn@karvi.fi

Detaljer

Start:
1.5.2016
Slutar:
30.9.2017
Evenemang Kategori:

Stäng