Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Longitudinell utvärdering av lärresultaten i den grundläggande utbildningen, första fasen

1.11.201630.9.2020

Nationella centret för utbildningsutvärdering (NCU) kommer att genomföra en longitudinell utvärdering av lärresultaten i den grundläggande utbildningen. Utvärderingen kommer att ge information om elevers kunskaper i modersmål och litteratur (svenska, finska eller finska som andra språk) och matematik i samband med skolstarten och efter årskurs 2. Inom ramen för utvärderingen kommer också elevernas mångsidiga kompetenser att utvärderas enligt de nya grunderna för läroplanen (Utbildningsstyrelsen, 2014). Den första fasen av utvärderingen pågår under perioden 11/2016 – 9/2020.

Målgruppen för den här utvärderingen är de elever som börjar i årskurs 1 hösten 2018. I utvärderingens första fas samlar NCU in data om samma elever två gånger: i början av årskurs 1 och vid det första etappmålet i början av årskurs 3.  På det här sättet är det möjligt att få information om elevernas lärresultat och deras kunskapsutveckling under nybörjarundervisningen.

Efter utvärderingens första fas är det möjligt att genomföra uppföljande utvärderingar med samma elever. Senare kan NCU utvärdera elevernas lärresultat och kunskapsutveckling vid det andra etappmålet (efter årskurs 6) och i slutet av den grundläggande utbildningen (årskurs 9) – och på andra stadiet eller inom högskoleutbildningen.

NCU publicerar en mellanrapport efter utvärderingen i årskurs 1 och en slutrapport om resultaten efter att utvärderingen i årskurs 3 har genomförts.

Kontaktpersoner vid NCU:
Annette Ukkola, förnamn.efternamn@karvi.fi, tfn 029 533 5548 (projektledare)
Carola Åkerlund, förnamn.efternamn@karvi.fi, tfn 029 533 5554 (svenskspråkiga skolor)

Detaljer

Start:
1.11.2016
Slutar:
30.9.2020
Evenemang Kategori:

Stäng