Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Omauditering av Åbo Universitet

1.11.201630.6.2017

Omauditeringen av Åbo universitets kvalitetssystem genomförs under perioden november 2016- juni 2017. Ett två dagar långt auditeringsbesök genomförs i april 2017.  I omauditeringen granskas följande auditeringobjekt: utvecklandet av kvalitetssystemet, genomslagskraft i samhället och regionutvecklingsarbete samt kvalitetssystemet som helhet. En internationell auditeringsgrupp utför omauditeringen. Auditeringsgruppens medlemmar är:

  • Jari Niemelä professor, dekan, Helsinki universitet, Finland (ordförande)
  • Agneta Bladh, ordförande, Vetenskaprådet, Sverige
  • Martin Galevski, doktorand, University of Oxford, Storbritannien
  • Leena Sarvaranta Vice President EU-Affairs, Teknologiska forskningscentralen VTT, Finland.

Vid auditeringen utvärderas det kvalitetssystem som högskolan har utvecklat i enlighet med sina egna utgångspunkter och mål. Med kvalitetssystem avser man verksamhetsutvecklingen som helhet, vilken består av kvalitetshanteringens organisation, ansvarsfördelning, förfaranden och resurser. Med kvalitetshantering avses högskolans förfaranden, processer eller system för att upprätthålla och utveckla kvaliteten i sin verksamhet.

Syftet med auditeringarna är att stödja högskolorna i att utveckla kvalitetssystem i enlighet med principerna för europeisk kvalitetssäkring och således påvisa att Finland har en fungerande och följdriktig kvalitetssäkring både i högskolorna och på en nationell nivå. Ett nationellt syfte är också att sammanställa och förmedla god praxis inom kvalitetshantering, att främja spridningen av god praxis inom högskolorna och utveckla högskoleutbildningen i sin helhet.  Som utgångspunkt för auditeringen fungerar den utvecklande utvärderingen som stödjer högskolornas autonomi och som har blivit en stark tradition inom finländsk utvärderingspraxis.

För vidare information gällande omauditeringen

Sirpa Moitus, utvärderingsråd

tfn 029 533 5518, förnamn.efternamn@karvi.fi

Detaljer

Start:
1.11.2016
Slutar:
30.6.2017
Evenemang Kategori:

Stäng